Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyopuncja123Przepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Vege kanapka

Vege kanapka

opuncja123
14 10 15 min
Babeczki  Pina Colada z chia

Babeczki Pina Colada z chia

opuncja123
22 22 30 min
Ciasto z owocami leśnymi

Ciasto z owocami leśnymi

opuncja123
21 20 60 min
Czekoladowo-orzechowe cukierki

Czekoladowo-orzechowe cukierki

opuncja123
23 21 0 min
Domowe

Domowe

opuncja123
19 19 120 min
Orzeźwiający koktajl truskawkowy

Orzeźwiający koktajl truskawkowy

opuncja123
17 10 10 min
Deser truskawkowy

Deser truskawkowy

opuncja123
18 15 15 min
Ciecierzyca na szybko

Ciecierzyca na szybko

opuncja123
19 13 15 min
Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane

opuncja123
18 13 30 min
Omlet ze szparagami-prosto i smacznie

Omlet ze szparagami-prosto i smacznie

opuncja123
16 12 15 min
Pudding truskawkowo-owsiany

Pudding truskawkowo-owsiany

opuncja123
18 14 15 min
Sałatka z truskawkami i kozim serem

Sałatka z truskawkami i kozim serem

opuncja123
16 13 15 min
Nadziewany bakłażan

Nadziewany bakłażan

opuncja123
18 10 0 min
Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

opuncja123
17 12 0 min
Sałatka z fasolką szparagową i ananasem

Sałatka z fasolką szparagową i ananasem

opuncja123
19 12 15 min
Sałatka z fasolką szparagową i komosą ryżową

Sałatka z fasolką szparagową i komosą ryżową

opuncja123
21 14 0 min
Koktajl na dzień dobry

Koktajl na dzień dobry

opuncja123
22 14 5 min
Szarlotka z mąki kokosowej

Szarlotka z mąki kokosowej

opuncja123
21 17 40 min
Pizza na brokułowym spodzie

Pizza na brokułowym spodzie

opuncja123
21 16 35 min
Batony 'bounty'

Batony 'bounty'

opuncja123
22 17 60 min
Wegańskie drożdżówki

Wegańskie drożdżówki

opuncja123
22 15 130 min
Pasztet z soczewicy z żurawiną

Pasztet z soczewicy z żurawiną

opuncja123
24 15 90 min
Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

opuncja123
21 13 75 min
Frytki warzywne z piekarnika

Frytki warzywne z piekarnika

opuncja123
24 19 35 min
Szybkie lody malinowo-kokosowe z acai

Szybkie lody malinowo-kokosowe z acai

opuncja123
20 14 5 min
Tofucznica curry

Tofucznica curry

opuncja123
23 16 10 min
Zielony koktajl z jarmużem

Zielony koktajl z jarmużem

opuncja123
20 12 0 min
Pasztet z selera z pieczarkami (wegański)

Pasztet z selera z pieczarkami (wegański)

opuncja123
26 16 150 min
Owsiany chlebek dyniowo-bananowy

Owsiany chlebek dyniowo-bananowy

opuncja123
21 13 0 min
Komosa z gruszką i awokado

Komosa z gruszką i awokado

opuncja123
24 12 20 min
Kokosowy twarożek bananowo-czekoladowy

Kokosowy twarożek bananowo-czekoladowy

opuncja123
23 16 5 min
Razowe muffiny z dżemem malinowym

Razowe muffiny z dżemem malinowym

opuncja123
23 16 35 min
Naleśniki kokosowe z sosem truskawkowym

Naleśniki kokosowe z sosem truskawkowym

opuncja123
19 12 15 min
Kokosowy twarożek straciatella

Kokosowy twarożek straciatella

opuncja123
22 17 5 min
Zimowa lemoniada

Zimowa lemoniada

opuncja123
19 14 15 min
Maślane bułeczki

Maślane bułeczki

opuncja123
24 19 150 min
Pieczone pierogi z pieczarkami

Pieczone pierogi z pieczarkami

opuncja123
24 16 180 min
Pizza na kalafiorowym spodzie

Pizza na kalafiorowym spodzie

opuncja123
23 15 35 min
Brownie jaglane bez laktozy

Brownie jaglane bez laktozy

opuncja123
20 8 60 min
Pudding chia z kokosem i owocami

Pudding chia z kokosem i owocami

opuncja123
19 14 180 min
Koktajl ananasowo-ogórkowy

Koktajl ananasowo-ogórkowy

opuncja123
21 14 10 min
Granola kokosowo-pomarańczowa

Granola kokosowo-pomarańczowa

opuncja123
17 10 30 min
Domowa galaretka z pianką

Domowa galaretka z pianką

opuncja123
16 9 180 min
Jabłecznik z kokosową bezą

Jabłecznik z kokosową bezą

opuncja123
17 11 60 min
Zapiekanka z bakłażanem

Zapiekanka z bakłażanem

opuncja123
20 12 60 min
Razowe ciasto marchewkowe

Razowe ciasto marchewkowe

opuncja123
19 12 80 min
Kruche rogaliki

Kruche rogaliki

opuncja123
20 15 60 min
Sałatka z tuńczykiem, brokułem i suszonymi pomidorami

Sałatka z tuńczykiem, brokułem i suszonymi pomidorami

opuncja123
18 14 20 min
Pożywny kapuśniak

Pożywny kapuśniak

opuncja123
17 12 120 min
Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem

opuncja123
19 14 45 min
Papryki faszerowane

Papryki faszerowane

opuncja123
20 17 60 min
Sałatka caprese

Sałatka caprese

opuncja123
19 12 10 min
Placki kokosowe z twarogiem

Placki kokosowe z twarogiem

opuncja123
17 12 20 min
Kurczak ze szpinakiemw cieście francuskim

Kurczak ze szpinakiemw cieście francuskim

opuncja123
22 15 60 min
Pyszny i prosty omlet śniadaniowy

Pyszny i prosty omlet śniadaniowy

opuncja123
21 12 10 min
Prosta sałatka z brokułem

Prosta sałatka z brokułem

opuncja123
19 11 20 min
Rozgrzewający napój na przeziębienie

Rozgrzewający napój na przeziębienie

opuncja123
27 17 5 min
Bakłażan zapiekany

Bakłażan zapiekany

opuncja123
21 14 60 min
Sałatka z ciecierzycą

Sałatka z ciecierzycą

opuncja123
20 12 15 min
Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe

opuncja123
17 12 50 min
Szybka sałatka z paluszkami surimi

Szybka sałatka z paluszkami surimi

opuncja123
17 10 10 min
Omlet śniadaniowy

Omlet śniadaniowy

opuncja123
22 14 10 min
Naleśniki z kaszy jaglanej

Naleśniki z kaszy jaglanej

opuncja123
19 15 20 min
Placki z tuńczyka

Placki z tuńczyka

opuncja123
19 17 20 min
Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

opuncja123
17 8 5 min
Majonez ze słonecznika

Majonez ze słonecznika

opuncja123
20 15 5 min
Szybka kalafiorowa

Szybka kalafiorowa

opuncja123
19 11 30 min
Omlet z kabanosem

Omlet z kabanosem

opuncja123
20 12 15 min
Szaszłyki warzywne

Szaszłyki warzywne

opuncja123
21 14 25 min
Sok seler-burak-grejpfrut

Sok seler-burak-grejpfrut

opuncja123
18 13 5 min
Imbirowy koktajl z jarmużem i marchewką

Imbirowy koktajl z jarmużem i marchewką

opuncja123
15 14 5 min
Zielony koktajl z jarmużem

Zielony koktajl z jarmużem

opuncja123
14 8 5 min
Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

opuncja123
20 14 90 min
Chlebek cukiniowy

Chlebek cukiniowy

opuncja123
25 17 75 min
Naleśniki z mąki kokosowej

Naleśniki z mąki kokosowej

opuncja123
22 18 0 min
Mus z awokado i nerkowców

Mus z awokado i nerkowców

opuncja123
20 15 5 min
Koktajl na anemię

Koktajl na anemię

opuncja123
21 17 5 min
Omlet z pieczarkami i rukolą

Omlet z pieczarkami i rukolą

opuncja123
21 10 15 min
Jaja zapiekane w awokado z pomidorem

Jaja zapiekane w awokado z pomidorem

opuncja123
22 16 15 min
Omlet pietruszkowo-pomidorowy

Omlet pietruszkowo-pomidorowy

opuncja123
20 13 15 min
Placuszki kokosowo-bananowe

Placuszki kokosowo-bananowe

opuncja123
20 16 10 min
Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

opuncja123
18 13 15 min
Sałatka a'la grecka

Sałatka a'la grecka

opuncja123
18 11 10 min
Hummus z jablkiem

Hummus z jablkiem

opuncja123
27 16 15 min
Babeczki owsiane z malinami

Babeczki owsiane z malinami

opuncja123
23 17 40 min
Wegański biszkopt na aquafabie

Wegański biszkopt na aquafabie

opuncja123
21 13 45 min
Pudding chia z borówką

Pudding chia z borówką

opuncja123
20 13 0 min
Kapuśniak curry

Kapuśniak curry

opuncja123
19 11 0 min
Maślana drożdżówka mega blacha

Maślana drożdżówka mega blacha

opuncja123
22 17 0 min
Owsianka na lepsze trawienie

Owsianka na lepsze trawienie

opuncja123
20 13 5 min
Koktajl wzmacniająco-oczyszczający

Koktajl wzmacniająco-oczyszczający

opuncja123
19 12 5 min
Sałatka z dorszem, jarmużem i jaglanką

Sałatka z dorszem, jarmużem i jaglanką

opuncja123
22 15 20 min
Pudding chia kakaowy z malinami

Pudding chia kakaowy z malinami

opuncja123
20 14 0 min
Zapiekanka warzywna Ratatuj

Zapiekanka warzywna Ratatuj

opuncja123
22 14 90 min
Pożywny koktajl malinowy

Pożywny koktajl malinowy

opuncja123
21 15 5 min
Prosta sałatka z brokułem

Prosta sałatka z brokułem

opuncja123
20 15 20 min
Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem

opuncja123
22 14 10 min
Owsianka z czekoladowym chia

Owsianka z czekoladowym chia

opuncja123
21 14 10 min
Wiosenna sałatka z komosą ryżową

Wiosenna sałatka z komosą ryżową

opuncja123
31 15 5 min
Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pomarańczy

Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pomarańczy

opuncja123
24 20 30 min
Jabłecznik jaglany

Jabłecznik jaglany

opuncja123
24 18 90 min
Placuszki z cukini bez mąki

Placuszki z cukini bez mąki

opuncja123
27 15 45 min
Sałatka z granatem

Sałatka z granatem

opuncja123
19 11 20 min
Sałatka z pieczoną wieprzowiną

Sałatka z pieczoną wieprzowiną

opuncja123
20 14 15 min
Jaglanka  kokosowo - owocowa

Jaglanka kokosowo - owocowa

opuncja123
21 12 10 min
Bułeczki drożdżowe bez mleka i jaj

Bułeczki drożdżowe bez mleka i jaj

opuncja123
22 13 75 min
Ziołowa - pierzynka- do pieczonej ryby

Ziołowa - pierzynka- do pieczonej ryby

opuncja123
27 16 5 min
Pełnoziarniste tosty z łososiem

Pełnoziarniste tosty z łososiem

opuncja123
22 13 15 min
Pieczone frytki

Pieczone frytki

opuncja123
23 12 35 min
Sałatka krabowa

Sałatka krabowa

opuncja123
25 11 15 min
Truskawkowo-bananowy deser

Truskawkowo-bananowy deser

opuncja123
23 11 5 min
Zupa minestrone

Zupa minestrone

opuncja123
24 13 30 min
Sałatka z fetą

Sałatka z fetą

opuncja123
23 12 15 min
Pasta 'pesto' z dyni

Pasta 'pesto' z dyni

opuncja123
16 10 20 min
Przekąska z pomidora i avokado

Przekąska z pomidora i avokado

opuncja123
21 10 5 min
Sorbet malinowy

Sorbet malinowy

opuncja123
29 17 5 min
Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami

Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami

opuncja123
18 12 75 min
Szaszłyki z tuńczykiem

Szaszłyki z tuńczykiem

opuncja123
22 16 60 min
Sałatka z wątróbką

Sałatka z wątróbką

opuncja123
19 15 45 min
Sałatka z soczewicą

Sałatka z soczewicą

opuncja123
22 13 45 min
Pumpkin pie (placek dyniowy)

Pumpkin pie (placek dyniowy)

opuncja123
24 17 135 min
Zupa krem z selera z chipsami selerowymi

Zupa krem z selera z chipsami selerowymi

opuncja123
21 15 30 min
Razowe orkiszowe muffiny

Razowe orkiszowe muffiny

opuncja123
17 11 40 min
Batony muesli

Batony muesli

opuncja123
19 18 20 min
Owsianka

Owsianka

opuncja123
19 20 0 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet