• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyBatony 'bounty'
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Batony 'bounty'

Batony 'bounty'

opuncja123

Rodzaj posiłku: desery

Kuchnia (region): międzynarodowa

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: kakao

15 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min. 10 porcji

Składniki:

wiórki kokosowe - 200 g
mleczko kokosowe - 300 ml
erytrytol/ksylitol - 3-4 łyżki
agar - 4 łyżeczki
olej kokosowy - 1 łyżka
na polewę: kakao - 5 łyżek
olej kokosowy - 45 g
erytrytol/ksylitol - 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Mleczko podgrzewam z olejem, dodaję słodzidło żeby się rozpuściło. Następnie dodaję agar i intensywnie mieszam. Dodaje wiórki, mieszam. Wylewam równomiernie do wyłożonej folią aluminiową formy –keksówki. Odstawiam do stężenia do lodówki. Po stężeniu kroję na batony (ok.10 sztuk) i wkładam na chwilę do zamrażarki. Przygotowuje polewę: do garnuszka wrzucam olej, dosypuje kakao i słodzidło, podgrzewam do połączenia się składników (nie zagotowuje). Polewam batony i wkładam do lodówki. Smacznego
15 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • AGAR AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

    Więcej o produkcie na stronie

    AGAR AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Więcej o produkcie na stronie

    KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY W PUSZCE (17% TŁUSZCZU) BIO 200 ml - AMAIZIN

    Więcej o produkcie na stronie

    COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY W PUSZCE (17% TŁUSZCZU) BIO 200 ml - AMAIZIN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Więcej o produkcie na stronie

    KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika opuncja123

  • Ciasteczka owsiane

     opuncja123
  • Pudding chia z borówką

     opuncja123
  • Prosta sałatka z brokułem

     opuncja123
  • Sałatka z wątróbką

     opuncja123
  • Sałatka a'la grecka

     opuncja123
  • Szybka kalafiorowa

     opuncja123
  • Pizza na kalafiorowym spodzie

     opuncja123
  • Sałatka z soczewicą

     opuncja123
  • Szybka sałatka z paluszkami surimi

     opuncja123
  • Bakłażan zapiekany

     opuncja123
  • Pieczone frytki

     opuncja123
  • Maślana drożdżówka mega blacha

     opuncja123
  • Razowe muffiny z dżemem malinowym

     opuncja123
  • Deser truskawkowy

     opuncja123
  • Zapiekanka z bakłażanem

     opuncja123
  • Sałatka z fetą

     opuncja123
  • Placki z tuńczyka

     opuncja123
  • Koktajl na anemię

     opuncja123
  • Pudding truskawkowo-owsiany

     opuncja123
  • Razowe ciasto marchewkowe

     opuncja123
  • Sałatka z tuńczykiem, brokułem i suszonymi pomidorami

     opuncja123
  • Kokosowy twarożek straciatella

     opuncja123
  • Tarta ze szpinakiem

     opuncja123
  • Sałatka caprese

     opuncja123
  • Maślane bułeczki

     opuncja123
  • Ciasto z owocami leśnymi

     opuncja123
  • Granola kokosowo-pomarańczowa

     opuncja123
  • Jabłecznik z kokosową bezą

     opuncja123
  • Koktajl wzmacniająco-oczyszczający

     opuncja123
  • Sałatka z dorszem, jarmużem i jaglanką

     opuncja123
  • Zupa minestrone

     opuncja123
  • Imbirowy koktajl z jarmużem i marchewką

     opuncja123
  • Omlet śniadaniowy

     opuncja123
  • Ciecierzyca na szybko

     opuncja123
  • Hummus z jablkiem

     opuncja123
  • Zapiekanka warzywna Ratatuj

     opuncja123
  • Koktajl ananasowo-ogórkowy

     opuncja123
  • Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pomarańczy

     opuncja123
  • Sałatka z granatem

     opuncja123
  • Chlebek cukiniowy

     opuncja123
  • Wegańskie drożdżówki

     opuncja123
  • Omlet ze szparagami-prosto i smacznie

     opuncja123
  • Sorbet malinowy

     opuncja123
  • Naleśniki z kaszy jaglanej

     opuncja123
  • Papryki faszerowane

     opuncja123
  • Zimowa lemoniada

     opuncja123
  • Pełnoziarniste tosty z łososiem

     opuncja123
  • Majonez ze słonecznika

     opuncja123
  • Placuszki z cukini bez mąki

     opuncja123
  • Ziołowa - pierzynka- do pieczonej ryby

     opuncja123
  • Omlet z kabanosem

     opuncja123
  • Owsianka na lepsze trawienie

     opuncja123
  • Jaglanka kokosowo - owocowa

     opuncja123
  • Rozgrzewający napój na przeziębienie

     opuncja123
  • Sałatka krabowa

     opuncja123
  • Kokosowy twarożek bananowo-czekoladowy

     opuncja123
  • Domowe mleko owsiane

     opuncja123
  • Pyszny i prosty omlet śniadaniowy

     opuncja123
  • Sok seler-burak-grejpfrut

     opuncja123
  • Pumpkin pie (placek dyniowy)

     opuncja123
  • Omlet ze szpinakiem

     opuncja123
  • Sałatka z truskawkami i kozim serem

     opuncja123
  • Ryż z jabłkami

     opuncja123
  • Kapuśniak curry

     opuncja123
  • Pieczone pierogi z pieczarkami

     opuncja123
  • Zielony koktajl z jarmużem

     opuncja123
  • Prosta sałatka z brokułem

     opuncja123
  • Kruche rogaliki

     opuncja123
  • Zielony koktajl z jarmużem

     opuncja123
  • Szaszłyki warzywne

     opuncja123
  • Szybkie lody malinowo-kokosowe z acai

     opuncja123
  • Domowa galaretka z pianką

     opuncja123
  • Batony muesli

     opuncja123
  • Koktajl na dzień dobry

     opuncja123
  • Komosa z gruszką i awokado

     opuncja123
  • Pudding chia kakaowy z malinami

     opuncja123
  • Truskawkowo-bananowy deser

     opuncja123
  • Kolorowa sałatka

     opuncja123
  • Mus z awokado i nerkowców

     opuncja123
  • Tofucznica curry

     opuncja123
  • Naleśniki z mąki kokosowej

     opuncja123
  • Kurczak ze szpinakiemw cieście francuskim

     opuncja123
  • Brownie jaglane bez laktozy

     opuncja123
  • Sałatka z pieczoną wieprzowiną

     opuncja123
  • Bułeczki drożdżowe bez mleka i jaj

     opuncja123
  • Omlet z pieczarkami i rukolą

     opuncja123
  • Razowe orkiszowe muffiny

     opuncja123
  • Pudding chia z kokosem i owocami

     opuncja123
  • Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

     opuncja123
  • Zupa krem z selera z chipsami selerowymi

     opuncja123
  • Owsianka

     opuncja123
  • Wiosenna sałatka z komosą ryżową

     opuncja123
  • Szarlotka sypana

     opuncja123
  • Vege kanapka

     opuncja123
  • Sałatka z ciecierzycą

     opuncja123
  • Nadziewany bakłażan

     opuncja123
  • Naleśniki kokosowe z sosem truskawkowym

     opuncja123
  • Owsianka z czekoladowym chia

     opuncja123
  • Pożywny kapuśniak

     opuncja123
  • Babeczki owsiane z malinami

     opuncja123
  • Owsiany chlebek dyniowo-bananowy

     opuncja123
  • Jaja zapiekane w awokado z pomidorem

     opuncja123
  • Placuszki kokosowo-bananowe

     opuncja123
  • Wegański biszkopt na aquafabie

     opuncja123
  • Pizza na brokułowym spodzie

     opuncja123
  • Babeczki czekoladowe

     opuncja123
  • Pasta 'pesto' z dyni

     opuncja123
  • Placki kokosowe z twarogiem

     opuncja123
  • Babeczki Pina Colada z chia

     opuncja123
  • Jabłecznik jaglany

     opuncja123
  • Orzeźwiający koktajl truskawkowy

     opuncja123
  • Frytki warzywne z piekarnika

     opuncja123
  • Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami

     opuncja123
  • Pożywny koktajl malinowy

     opuncja123
  • Pasztet z soczewicy z żurawiną

     opuncja123
  • Sałatka z fasolką szparagową i ananasem

     opuncja123
  • Domowe

     opuncja123
  • Sałatka z fasolką szparagową i komosą ryżową

     opuncja123
  • Pasztet z selera z pieczarkami (wegański)

     opuncja123
  • Przekąska z pomidora i avokado

     opuncja123
  • Szarlotka z mąki kokosowej

     opuncja123
  • Czekoladowo-orzechowe cukierki

     opuncja123
  • Szaszłyki z tuńczykiem

     opuncja123
  • Omlet pietruszkowo-pomidorowy

     opuncja123
Zobacz więcej przepisów
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Świetny przepis :)
13.05.2017, godz. 19:09
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
fajne batoniki:)
19.05.2017, godz. 10:21
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
apetyczne
19.05.2017, godz. 21:27
tulipan
tulipan powiedział/a:
super przepis
14.06.2017, godz. 12:36
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
17.06.2017, godz. 14:11
Róża01
Róża01 powiedział/a:
Swojskie słodkości bez konserwantów :-) Poezja !!!
07.07.2017, godz. 19:25
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
mniammm
13.07.2017, godz. 22:54
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Moje ukochane batoniki ☺ robię własne od 20 lat, ale zupełnie inaczej - chętnie i ten przepis wypróbuję ☺
20.04.2018, godz. 07:51
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
fajny przepis zbieram się od dłuższego czasu na zrobienie takich domowych kokosowych batoników
22.01.2019, godz. 13:32
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
02.02.2019, godz. 14:44
annaeko
annaeko powiedział/a:
Bardzo lubię te batoniki i często kupuję ale domowej wersji nie robiłam
10.04.2019, godz. 13:01
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
muszę zrobić
04.11.2019, godz. 11:37

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Anita Zegadło - AZgotuj
6 7 0 min
Gulasz afrykański

Gulasz afrykański

wegeweda
12 12 40 min
Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

wegeweda
8 6 25 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Dorota Wdowińska - Rozbicka
16 22 180 min
Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Anita Zegadło - AZgotuj
8 9 15 min
Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Anita Zegadło - AZgotuj
6 6 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).