Nadziewany bakłażan
opuncja123Rodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
ciecierzyca ugotowana/z puszki - 1/2 szklanki
orzechy włoskie - 3-4 szt.
oliwa z oliwek trochę
bazylia świeża kilka listków
sól, pieprz do smaku
ew. mozzarella trochę
Sposób przygotowania:
W naczyniu mieszam ciecierzycę, posiekane orzechy i listki bazylii, ew. starta mozzarellę, skrapiam oliwą i sokiem z cytryny, doprawiam i mieszam.
Bakłażana wyjmuję z piekarnika, nacinam miąższ robiąc kieszonkę, w którą wkładam nadzienie i zapiekam całość jeszcze 5-10 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.