• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyJabłecznik jaglany
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Jabłecznik jaglany

Jabłecznik jaglany

opuncja123

Rodzaj posiłku: ciasta, desery

Kuchnia (region): międzynarodowa

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,

22 osób lubi to
16 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

90 min. 12 porcji

Składniki:

kasza jaglana - 350 g
jabłka (słodka odmiana) - 1 + 1/2 kg
dojrzały banan - 1 szt.
suszone sliwki - 1/2 szklanki
mielony cynamon - 1 łyżka
mielony imbir - 1 łyżeczka
woda - 3/4 szklanki

Dodatkowe informacje:

Kawałek jabłecznika świetnie smakuje polany jogurtem naturalnym.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Jabłka obrać, pozbawić pestek, zmiksować w blenderze lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (takich jak na placki ziemniaczane) na mus.
KROK 2:  Suszone śliwki, dojrzałego banana zmiksować z wodą na sos.
KROK 3:  Do miski wsypać surową kaszę, dodać jabłka, sos śliwkowo-bananowy, cynamon i imbir.
KROK 4:  Wymieszać składniki i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (okrągła o średnicy 25 cm).
Piec w temperaturze 200 st. C przez 70 minut.
Smacznego.
22 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • IMBIR MIELONY BIO 40 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    IMBIR MIELONY BIO 40 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE BEZ PESTEK BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE BEZ PESTEK BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JABŁKA ŚWIEŻE BIO (BATOR-POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    JABŁKA ŚWIEŻE BIO (BATOR-POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika opuncja123

  • Naleśniki z kaszy jaglanej

     opuncja123
  • Naleśniki kokosowe z sosem truskawkowym

     opuncja123
  • Pudding chia z kokosem i owocami

     opuncja123
  • Ciasto z owocami leśnymi

     opuncja123
  • Sałatka z fasolką szparagową i komosą ryżową

     opuncja123
  • Koktajl na anemię

     opuncja123
  • Szaszłyki z tuńczykiem

     opuncja123
  • Omlet pietruszkowo-pomidorowy

     opuncja123
  • Sałatka z granatem

     opuncja123
  • Ciasteczka owsiane

     opuncja123
  • Omlet z pieczarkami i rukolą

     opuncja123
  • Sałatka a'la grecka

     opuncja123
  • Przekąska z pomidora i avokado

     opuncja123
  • Koktajl wzmacniająco-oczyszczający

     opuncja123
  • Chlebek cukiniowy

     opuncja123
  • Pasta 'pesto' z dyni

     opuncja123
  • Szybkie lody malinowo-kokosowe z acai

     opuncja123
  • Pełnoziarniste tosty z łososiem

     opuncja123
  • Ryż z jabłkami

     opuncja123
  • Nadziewany bakłażan

     opuncja123
  • Sałatka z pieczoną wieprzowiną

     opuncja123
  • Omlet śniadaniowy

     opuncja123
  • Pizza na kalafiorowym spodzie

     opuncja123
  • Owsiany chlebek dyniowo-bananowy

     opuncja123
  • Deser truskawkowy

     opuncja123
  • Czekoladowo-orzechowe cukierki

     opuncja123
  • Prosta sałatka z brokułem

     opuncja123
  • Domowa galaretka z pianką

     opuncja123
  • Kokosowy twarożek bananowo-czekoladowy

     opuncja123
  • Batony muesli

     opuncja123
  • Kolorowa sałatka

     opuncja123
  • Owsianka z czekoladowym chia

     opuncja123
  • Razowe muffiny z dżemem malinowym

     opuncja123
  • Sałatka z dorszem, jarmużem i jaglanką

     opuncja123
  • Szaszłyki warzywne

     opuncja123
  • Papryki faszerowane

     opuncja123
  • Placki z tuńczyka

     opuncja123
  • Wiosenna sałatka z komosą ryżową

     opuncja123
  • Pyszny i prosty omlet śniadaniowy

     opuncja123
  • Zupa minestrone

     opuncja123
  • Sałatka z tuńczykiem, brokułem i suszonymi pomidorami

     opuncja123
  • Sałatka z fetą

     opuncja123
  • Batony 'bounty'

     opuncja123
  • Frytki warzywne z piekarnika

     opuncja123
  • Zielony koktajl z jarmużem

     opuncja123
  • Szarlotka sypana

     opuncja123
  • Pożywny kapuśniak

     opuncja123
  • Zielony koktajl z jarmużem

     opuncja123
  • Zimowa lemoniada

     opuncja123
  • Komosa z gruszką i awokado

     opuncja123
  • Ziołowa - pierzynka- do pieczonej ryby

     opuncja123
  • Omlet ze szpinakiem

     opuncja123
  • Imbirowy koktajl z jarmużem i marchewką

     opuncja123
  • Pudding chia kakaowy z malinami

     opuncja123
  • Zupa krem z selera z chipsami selerowymi

     opuncja123
  • Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pomarańczy

     opuncja123
  • Placki kokosowe z twarogiem

     opuncja123
  • Babeczki czekoladowe

     opuncja123
  • Tofucznica curry

     opuncja123
  • Pieczone pierogi z pieczarkami

     opuncja123
  • Sorbet malinowy

     opuncja123
  • Jaja zapiekane w awokado z pomidorem

     opuncja123
  • Brownie jaglane bez laktozy

     opuncja123
  • Zapiekanka z bakłażanem

     opuncja123
  • Sałatka caprese

     opuncja123
  • Granola kokosowo-pomarańczowa

     opuncja123
  • Kruche rogaliki

     opuncja123
  • Babeczki owsiane z malinami

     opuncja123
  • Jabłecznik z kokosową bezą

     opuncja123
  • Pudding chia z borówką

     opuncja123
  • Bułeczki drożdżowe bez mleka i jaj

     opuncja123
  • Pizza na brokułowym spodzie

     opuncja123
  • Jaglanka kokosowo - owocowa

     opuncja123
  • Prosta sałatka z brokułem

     opuncja123
  • Omlet ze szparagami-prosto i smacznie

     opuncja123
  • Truskawkowo-bananowy deser

     opuncja123
  • Zapiekanka warzywna Ratatuj

     opuncja123
  • Szybka kalafiorowa

     opuncja123
  • Pumpkin pie (placek dyniowy)

     opuncja123
  • Razowe ciasto marchewkowe

     opuncja123
  • Maślana drożdżówka mega blacha

     opuncja123
  • Babeczki Pina Colada z chia

     opuncja123
  • Wegański biszkopt na aquafabie

     opuncja123
  • Kokosowy twarożek straciatella

     opuncja123
  • Kapuśniak curry

     opuncja123
  • Sałatka z truskawkami i kozim serem

     opuncja123
  • Omlet z kabanosem

     opuncja123
  • Ciecierzyca na szybko

     opuncja123
  • Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

     opuncja123
  • Szarlotka z mąki kokosowej

     opuncja123
  • Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami

     opuncja123
  • Sałatka z soczewicą

     opuncja123
  • Hummus z jablkiem

     opuncja123
  • Wegańskie drożdżówki

     opuncja123
  • Maślane bułeczki

     opuncja123
  • Pieczone frytki

     opuncja123
  • Pasztet z soczewicy z żurawiną

     opuncja123
  • Sałatka z fasolką szparagową i ananasem

     opuncja123
  • Pasztet z selera z pieczarkami (wegański)

     opuncja123
  • Szybka sałatka z paluszkami surimi

     opuncja123
  • Owsianka

     opuncja123
  • Owsianka na lepsze trawienie

     opuncja123
  • Domowe mleko owsiane

     opuncja123
  • Naleśniki z mąki kokosowej

     opuncja123
  • Koktajl na dzień dobry

     opuncja123
  • Razowe orkiszowe muffiny

     opuncja123
  • Rozgrzewający napój na przeziębienie

     opuncja123
  • Sałatka z ciecierzycą

     opuncja123
  • Tarta ze szpinakiem

     opuncja123
  • Pożywny koktajl malinowy

     opuncja123
  • Sałatka z wątróbką

     opuncja123
  • Bakłażan zapiekany

     opuncja123
  • Kurczak ze szpinakiemw cieście francuskim

     opuncja123
  • Sałatka krabowa

     opuncja123
  • Sok seler-burak-grejpfrut

     opuncja123
  • Orzeźwiający koktajl truskawkowy

     opuncja123
  • Koktajl ananasowo-ogórkowy

     opuncja123
  • Pudding truskawkowo-owsiany

     opuncja123
  • Majonez ze słonecznika

     opuncja123
  • Placuszki z cukini bez mąki

     opuncja123
  • Vege kanapka

     opuncja123
  • Placuszki kokosowo-bananowe

     opuncja123
  • Domowe

     opuncja123
  • Mus z awokado i nerkowców

     opuncja123
Zobacz więcej przepisów
Skoter
Skoter powiedział/a:
ciekawy przepis, tyle jest różnych sposobów na różne szarlotki, jabłeczniki a to jeszcze coś innego
19.02.2016, godz. 18:55
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
super
23.02.2016, godz. 12:43
_Olla_
_Olla_ powiedział/a:
jabłecznika z bananami jeszcze nie jadłam, zapowiada się smakowicie
29.06.2016, godz. 15:52
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Świetne ciasto :)
02.11.2016, godz. 18:34
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Wygląda apetycznie ;)
09.03.2017, godz. 19:56
gosia56
gosia56 powiedział/a:
ciekawy przepis
18.06.2017, godz. 19:47
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
takiego nie jadłam ..skubnę kawałek na spróbowanie:)
20.06.2017, godz. 11:41
Róża01
Róża01 powiedział/a:
jestem pod wrażeniem pomysłu !!!!!!!!!!
12.07.2017, godz. 19:46
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
A ja podpowiem, że taki jabłecznik dobrze smakuje na ciepło ☺
22.04.2018, godz. 21:21
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawa propozycja
19.10.2018, godz. 15:14
gosia56
gosia56 powiedział/a:
ciekawy
02.02.2019, godz. 14:32
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszne i zdrowe ciasto
10.04.2019, godz. 12:45
Nikita
Nikita powiedział/a:
Zdrowy deser, super:)
09.10.2019, godz. 10:49
Renixx
Renixx powiedział/a:
Fajny przepis :)
22.03.2020, godz. 16:02
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Ciekawa propozycja
25.09.2020, godz. 21:30
gosia56
gosia56 powiedział/a:
dobre
29.12.2020, godz. 19:27

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).