Maślana drożdżówka mega blacha
opuncja123Rodzaj posiłku: desery, pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże świeże - 50 g
mleko - 1 + 1/2 szklanki
jajka - 3 szt.
masło - 150 g
cukier - 135 g
na kruszonkę: mąka - 10 łyżek
masło - 50 g
cukier - 4 łyżki
ponadto: roztrzepane jajko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Po tym czasie ciasto lekko wyrobić, wyłożyć do dużej blachy. Forma powinna być uprzednio wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą. Ciasto przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia, na 30 - 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.