![Deser truskawkowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9916-photo-main.jpg)
Deser truskawkowy
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
mleko pełne - 250 ml
żelatyna - 3 łyżeczki
cukier waniliowy - 1/2 opakowania
truskawki - szt.
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlać kremówkę i mleko, dodać cukier i cukier waniliowy oraz wanilię. doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia.
Następnie dodać namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i mieszać energicznie przez około minutę, aż cała żelatyna się rozpuści. Dodać zmiksowane truskawki, wymieszać.
Masę wlać do filiżanek albo małych salaterek. Odstawić do wystudzenia a potem wstawić do lodówki do stężenia. Najlepiej na całą noc. Deser wyłożyć na talerzyk.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.