Razowe muffiny z dżemem malinowym
opuncja123Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 18% - 200 ml
ksylitol - 100 g
jajka - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
skórka otarta z jednej pomarańczy
słoik dżemu malinowego
płatki migdałów trochę
Sposób przygotowania:
Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć trochę ciasta, na to kleks dżemu malinowego i znów ciasto, na koniec posypać płatkami migdałów.
Piec w temperaturze 180ºC przez 20 - 25 minut (lub do tzw. suchego patyczka).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.