Owsiany chlebek dyniowo-bananowy
opuncja123Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna razowa - 1 szklanka
płatki owsiane - 1,5 szklanki
puree z dyni - 150 g
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
masło - 50 g
oliwa z oliwek - 1/4 szklanki
dżem jablkowy - 2-3 łyżki
banan dojrzały - 1-2 szt.
jajka - 2 szt.
soda - 2 łyżeczki
cynamon - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Do drugiej dużej miski wlać roztopione masło, oliwę, miód, dżem, jajka i rozgniecionego banana oraz dynię. Następnie wymieszać razem wszystkie składniki. Wlać do miski z sypkimi składnikami i delikatnie i krótko wymieszać, tylko do połączenia się składników.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.