![Kapuśniak](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-01/16844-photo-main.jpeg)
Kapuśniak
![](/cache/a32x32/files/users/2089-avatar-1372524759.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób, wieprzowina
Składniki:
kapusta kiszona - 500 g
aromatyczna kiełbasa, np. czosnkowa - 1 szt.
średnie ziemniaki - 5 szt.
kawałek boczku - do smaku
kawałek selera - do smaku
korzeń pietruszki - 1 szt.
marchewki - 2 szt.
świeża natka pietruszki - 0,5 pęku
kawałek pora - do smaku
kulki ziela angielskiego - 3-4 szt.
liść laurowy - 1-2 szt.
suszony majeranek - 1 łyżka
ząbki czosnku - 2-3 szt.
sól, pieprz - do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.