Drożdżówki z rabarbarem
MagdalenaKKRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ciepłe mleko - 80 ml
świeże drożdże - 20 g
cukier puder - 50 g
jajko - 1 szt.
sól - 1 szczypta
stopione i ostudzone masło - 30 g
mąka pszenna typ 450 - 2 łyżki
cukier puder - 1 łyżka
miękkie masło - 1 łyżka
Dodatkowo:
rabarbar - 3 laski
Sposób przygotowania:
Do misy robota kuchennego wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko i wlej rozczyn. Zacznij wyrabiać ciasto za pomocą haka. Pod koniec dodaj ostudzone masło. Gładkie ciasto posyp delikatnie mąką na wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.