Makaron ze szpinakiem
MagdalenaKKRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
ząbki czosnku - 4 szt.
masło - do smaku
szpinak - 2 opakowania
ser żółty - trochę
ser w typie korycińskim - trochę
bazylia - do smaku
sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć. Wlać śmietanę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą. Całość zagotować i redukować na małym ogniu. Dodać odcedzony makaron, pokrojony w kosteczkę ser w typie korycińskim i wymieszać.
Na koniec danie przyozdobiłam potartym na małych oczkach żółtym serem i gałązką bazylii.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.