Odwrócone ciasto z morelami
MagdalenaKKRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
miód - 3 łyżki
masło - 1 łyżka
cynamon - 0,5 łyżeczki
Ciasto:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
migdały (najpierw podpraż je na patelni, a potem zmiksuj lub zmiel) - 0,5 szklanki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
cukier - 3/4 szklanki
miękkie masło - 120 g
jajka - 2 szt.
ciepłe mleko - 0,5 szklanki
Dodatkowo:
morele - 6-8 szt.
płatki migdałów - 1 garść
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.