• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyTylko z NaturyProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Tylko z Natury Tylko z Natury

309

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

439

Ilość polubionych przepisów

201

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 36444
Punkty wymienione na nagrody: 33500
Pozycja w rankingu: 16

Otrzymano:

Cały świat to ja, bo cały świat jest we mnie.

Ostatnio dodane przepisy:

  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

  • Sos kurkowy

  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

  • Łazanki

  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

  • Fasola Jaś z cebulą

  • Fasola Wigilijna na mleku

  • Fasola Jaś z bułką tartą

  • Porka

  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

  • Gulasz wieprzowa

  • Koktail ogórkowo - ziołowy

  • Warzywna zupa z makaronem

  • Makaron z sosem mięsnym

  • Schab w sosie

  • Soczysty schab pieczony

  • Pijany gulasz wieprzowy

  • Makaron z sosem pomidorowym

  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

  • Pleśniak

  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

  • Knedle z mięsem

  • Wuzetka W-Z

  • Kapusta zasmażana

  • Bułka- warkocz

  • Łazanki z mięsem mielonym

  • Sos grzybowy

  • Domowa pizza

  • Żur na zakwasie

  • Żeberka w miodzie

  • Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym

  • Pierś kurczaka z warzywami

  • Prosta babka budyniowa

  • Rolada z kaczki

  • Pstrąg faszerowany

  • Obwarzanki / pączki kukurydziane

  • Żeberka w warzywach

  • Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

  • Kasza jaglana z wołowiną, pieczarkami w warzywach

  • Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym

  • Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką

  • Zielony koktajl z ogórka

  • Kruche rurki z kremem

  • Bezglutenowe kopytka z okrasą

  • Babka

  • Pierogi mięsne zapiekane z pieczarkami w śmietanie pod serową pierzynką

  • Kompot wieloowocowy na zimę

  • Pieczona karkówka

  • Pierogi twarogowo-szpinakowe

  • Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym

  • Duszona wieprzowina

  • Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym

  • Kompot truskawkowo-jabłkowy

  • Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

  • Roladki z tortilli z serem i szynką

  • Żeberka w piwie

  • Łosoś w galarecie

  • Schab ze śliwką

  • Jaja faszerowane w skorupkach

  • Koktajl pietruszkowo-brzoskwiniowo-bananowy

  • Kotlety pieczarkowo - jajeczne

  • Śliwki suszone zawijane w boczku

  • Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

  • Boczek rolowany

  • Schab po warszawsku

  • Muszle ze szpinakiem i ricottą

  • Zupa jarzynowa z makaronem

  • Krem z warzyw z krążkami cebuli i pieczoną papryką opruszony nasionami konopii

  • Pasta z warzywami

  • Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

  • Musaka - zapiekanka z bakłażanem

  • Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech

  • Zupa malezyjsko-polska

  • Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki

  • Dziecinnie prosta babka drożdzowa

  • Sałatka z bulgurem

  • Sos beszamelowy

  • Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej

  • Zielony kefir

  • Croissants

  • Gulasz z dzika

  • Ciastka francuskie

  • Zupa jarzynowa na króliku

  • ZEBRA

  • Schab a'la Wellington

  • Talarki z siadłym mlekiem

  • Kolorowe naleśniki

  • Żółta sałatka

  • Sos śmietanowo-pieczarkowy

  • Talarki z siadłym mlekiem

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

  • Krokiety mięsne

  • Koktajl z banana, pietruszki, borówki amerykańskiej, jabłka i mięty

  • Rolada z kaczki

  • Gotowana rolada drobiowa faszerowana marchewką, serem i mięsem mielonym

  • Rolada szpinakowo - łososiowa

  • Kurczak z warzywami w sosie sojowym

  • Sałatka z kalafiora, marchwi, pietruszki i pomidora

  • Tort galaretkowy

  • Zupa pomidorowa na żeberkach wieprzowych

  • Zupa z fasolką szparagową

  • Makaron z kiełbaską, cebulką i serem

  • Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową

  • Bigos z młodej kapusty na żeberkach

  • Ciasto jaglane z garaletką

  • Zupa ogórkowa

  • Pieczona wieprzowina w sosie z cebuli, marchwi, pomidorów oraz prażonych pestek słonecznika

  • Wieprzowina w sosie własnym

  • Sałatka Zdrowa Zieleninka

  • Duszona wieprzowina w sosie cebulowo-szczypiorowym

  • Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie

  • Jajo sadzone na sałacie

  • Sałatka z brokuła i jaj

  • Bigos z młodej kapusty

  • Kruche ciasteczka jaglane

  • Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą

  • Dietetyczny makaron z warzywami

  • Makaron z sosem warzywnym

  • Zupa ogórkowa z ryżem

  • Zimowa zupa jarzynowa z makaronem

  • Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem

  • Markizy owsiane z marchewką

  • Surówka z ogórków kwaszonych

  • Quinoa z kurczakiem, kiełbaską i warzywami

  • Kasza gryczana z warzywami

  • Placki amarantusowe

  • Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą

  • Świderki z warzywami

  • Szybka sałatka

  • Zupa marchewkowa z makaronem

  • Fusilli ze schabem gotowanym

  • Schab gotowany

  • Pączki z konfiturą

  • Cukinia z patelni

  • Obwarzanki (oponki drożdżowe)

  • Zupa krem marchewkowa

  • Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

  • Gulasz wieprzowy

  • Sałatka z nowalijek

  • Kotlety z jaj (jajeczne)

  • Żeberka wieprzowe w sosie własnym

  • Rolada biszkoptowa z garaletką Wandzi

  • Sałatka z botwinką

  • Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem

  • Sałatka

  • Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

  • Zupa brokułowa z pęczakiem

  • Pieczeń schabowa

  • Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami

  • Rosół imbirowy

  • Kotlet schabowy - klasyczny

  • Schabowy w panierce z płatków jaglanych

  • Diabelska pizza

  • Rosół drobiowo - wołowy

  • Polędwiczki w sosie kurkowym

  • Sałatka wiosenna

  • Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

  • Zupa pomidorowa z cebulką i pieczarkami

  • Sernik na kruchym cieście Wandzi

  • Tort śmietanowo-malinowy

  • Rosół carry z prażonym słonecznikiem

  • Kurczak z warzywami po chińsku

  • Gołąbki w kapuście włoskiej

  • Ziemniaki z masłem i serem

  • Schab pieczony w rękawie

  • Ryba panierowana smazona

  • Pierś z kurczaka w panierce

  • Pieczona marchew z cukinią w ziołach

  • Sałatka z pomidora i ogórków

  • Cukinia z marchewką i cebulką

  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką, boczkiem, salami, cebulą i mozzarellą,

  • Zupa brokułowa z kabanosem

  • Farfalle z klopsami

  • Pulpety wołowe w sosie własnym

  • Zupa pieczarkowa

  • Lasagne bolognese

  • Farfalle z brokułem i pieczarkami bio

  • Zupa brokułowa bio

  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami

  • Chleb w jajku

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym

  • Zupa cyferkowa

  • Kruche rogaliki

  • Wegetariańska galaretka warzywna

  • Sos korniszonowy

  • Szynka pieczona w warzywach

  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

  • Pulpety wieprzowe z ryżem

  • SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek

  • Pulpety wieprzowe

  • Czerwony barszcz zabielany z kraszonymi ziemniakami

  • Sałatka z kurczakiem

  • Oszukane caprese

  • Krabik z jabłka - coś dla niejadka

  • Kotlety mielone z ryżem

  • Ryż z jabłkiem i śmietaną

  • Krupnik z kaszą jaglaną

  • Pierś z kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym

  • Pęczak na słodko

  • Zupa z muli

  • Jaja na twardo w szynce

  • Gruszka w sosie waniliowym

  • Warzywa z patelnii ze schabem

  • Karp nadziewany kaszą gryczaną

  • Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki

  • Pomidory nadziewane sałatka śledziową

  • Ziołowy kurczak

  • Zupa grzybowa

  • Kompot z suszu

  • Bitki wieprzowe

  • Pstrąg pieczony z warzywami

  • Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

  • Wigilijny bigos z grzybami

  • Orzechowiec

  • Kremowa zupa kalafiorowa

  • Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

  • Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

  • Papryka marynowana z cebulą

  • Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką

  • Marchewka do obiadu

  • Buraczki do obiadu

  • Zupa na kwaszonej kapuście

  • Zupa jarzynowa

  • Marynowana mizeria z ogórków

  • Papryka marynowana

  • Ogórki po Żydowsku

  • Kopytka

  • Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana

  • Sos grzybowy

  • Grzyby marynowane

  • Kurczak z warzywami - chińszczyzna

  • Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami

  • Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą

  • Bigos

  • Rizotto warzywne

  • Kluski śląskie

  • Zupa z soczewicy czerwonej

  • Jajecznica na maśle z cebulką

  • Zupa rybna

  • Sałatka makaronowo - brokułowa

  • Schab w sosie winnym

  • Zimne nóżki

  • Ryżanka

  • Kalafior oraz brokuł z wody

  • Zupa zacierkowa

  • Złoty Chleb

  • Sałatka jesienna

  • Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

  • Grochówka wojskowa

  • Sałatka z brokuła, jaja i pomidora

  • Przecier pomidorowy

  • Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

  • Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

  • Zapiekanka makaronowa

  • Faworki - chrust

  • Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami

  • Sos czosnkowy

  • Zalewajka na kwaszonej kapuście babci

  • Bigos z cukinii

  • Potrawka z kurczaka

  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi

  • Spaghetti bolognese

  • Śledzie w sosie pomidorowym z curry

  • Murzynek

  • Pasztet drobiowy

  • Sałatka Jakuba

  • Pasta z wędzonej makreli na krakersach

  • Łosoś wędzony w tortilli

  • Szarlotka z pianką

  • Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem

  • Pierogi z serem

  • Ptysie z pieczarkami

  • Rolada makowa

  • Ryba po japońsku

  • Łosoś w sosie koperkowym

  • Kapusta z fasolą

  • Pączki z makiem

  • Sernik

  • Filet z piersi kurczaka z ananasem

  • Ptysie z bitą śmietaną

  • Sałata z kapusty pekińskiej i roszponki

  • Kluski z makiem

  • Karp wigilijny w panierce

  • Surówka z kapusty pekińskiej i selera

  • Ciasto jogurtowe

  • Surówka z marchwi, selera i jabłka

  • Polędwiczki w sosie maślakowym

  • Sałatka jarzynowa

  • Szynka gotowana

  • Kapusta z grochem

  • Jagła

  • Kutia

  • Kotlet schabowy

  • Piwo grzane na zimowe wieczory

  • Kotlety mielone

  • Drożdżowe racuchy z jabłkiem

  • Placki ziemnaczane

  • Kuskus z kurczakiem i warzywami

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

  • Naleśniki z dżemem truskawkowym

  • Barszcz biały

  • Zupa kalafiorowa

  • Sałatka wiosenna

  • Zupa pomidorowa

  • Pomidory z mozzarellą

  • Quinoa z ryżem, jajko sadzone z marchewką

  • Rosół z kury zielononóżki

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Tylko z Natury
lubi 91 użytkowników.


Przepisy polubione przez Tylko z Natury

  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

  • Łazanki

  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

  • Sos kurkowy

  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

  • Porka

  • Fasola Jaś z cebulą

  • Fasola Wigilijna na mleku

  • Fasola Jaś z bułką tartą

  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

  • Koktail ogórkowo - ziołowy

  • Gulasz wieprzowa

  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

  • Warzywna zupa z makaronem

  • Makaron z sosem mięsnym

  • Soczysty schab pieczony

  • Schab w sosie

  • Pijany gulasz wieprzowy

  • Knedle z mięsem

  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

  • Pleśniak

  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

  • Makaron z sosem pomidorowym

  • Wuzetka W-Z

  • Kapusta zasmażana

  • Bułka- warkocz

  • Zielone kopytka z duszoną papryką

  • RYBA ZAPIEKANA POD JARZYNOWĄ KOŁDERKĄ

  • ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM MOZARELLA

  • Tort kanapkowy rybny

  • Sos grzybowy

  • Łazanki z mięsem mielonym

  • Deser biało czerwony

  • Tort cytrynowo-herbaciany

  • Domowe bułki do burgerów

  • Orzeźwiające mango lassi

  • Gnocchi dyniowe z bazylią

  • Kluseczki marchewkowo-cynamonowe z orzechami

  • Deser tiramisu

  • Ciasteczka maślane z nerkowcami

  • Zapiekanka z jabłek.

  • Piegowata cukinia

  • Szybka tarta czekoladowa bez pieczenia

  • Kotleciki z cukinii

  • Tort czekoladowy z borówkami

  • Chleb orkiszowy

  • Ciasteczka biszkoptowe z kremem

  • Makaroniki francuskie

  • Kolorowe rufle

  • Maślane bułeczki śniadaniowe

  • Bagietki na zakwasie

  • Ciasteczka listki z mąki teff

  • Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

  • Ciasteczka potworki

  • Kokosowe crumble z jabłkami

  • Nadziewane muszle

  • Konfitura z aronii, truskawek i jabłek

  • Waniliowe mleko jaglane

  • Ramen

  • Wegańskie beziki bez cukru z wodą różaną

  • Ozdobny makaron do rosołu

  • Pożywny deser z tapioki

  • Grilowana pita z serem halloumi

  • Ciasto z budyniem rabarbarowym i nektarynkami

  • Wege burgery

  • Fatayer z indykiem

  • Orzeźwiająca sałatka z bobem

  • Witaminowa sałatka owocowa

  • Aromatyczna sałatka z rzeżuchą

  • Chałka maślana

  • Bakłażany na ostro

  • Pieczony kalafior w jogurcie

  • Omleciki biszkoptowe

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem.

  • Udka kurczaka pieczone z warzywami.

  • Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie.

  • Wegańskie schabowe paprykowe

  • Domowy sojowy deserek truskawkowo-kokosowy

  • Kokosowa pasta z buraka i amarantusa

  • Raw batoniki bakaliowe- vegan, bez cukru i glutenu

  • Owsianka z czekoladowym chia

  • Omlet ze szpinakiem

  • Jęczmienna pizza ze szparagami i cukinią

  • Prosta sałatka z brokułem

  • Ciasteczkowe lizaki z siemieniem lnianym

  • Truskawkowa Lemoniada

  • Polędwiczki na oleju kokosowym :)

  • Placki bezglutenowe z truskawkami :)

  • Skiełkowana soczewica zielona :)

  • Skiełkowana ciecierzyca :)

  • Skiełkowana fasolka mung :)

  • Strączkowe kulki z fasolki mung :)

  • Strączkowe kulki z zielonej soczewicy :)

  • Strączkowe kulki z ciecierzycy :)

  • Zielone warzywa - wege, do obiadu, przepyszne :)

  • Gęsta, młoda kapustka - wege, dietetyczna :)

  • Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :)

  • Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe :)

  • Czekoladowy pudding chia białkowy :)

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 200300 Renixx Renixx
  • 180892 gosia56 gosia56
  • 143063 paulina2157 paulina2157
  • 136866 Stokrotka Stokrotka
  • 127017 Nikita Nikita
  • 115505 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 112559 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 70893 dorotaDS dorotaDS
  • 68770 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 63680 annaeko annaeko
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).