• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyTylko z NaturyProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Tylko z Natury Tylko z Natury

314

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

439

Ilość polubionych przepisów

201

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 37544
Punkty wymienione na nagrody: 33500
Pozycja w rankingu: 18

Otrzymano:

Cały świat to ja, bo cały świat jest we mnie.

Ostatnio dodane przepisy:

  • Pieczarkowa

  • Carpaccio z buraka

  • Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym

  • Kluski na parze - pampuchy

  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

  • Sos kurkowy

  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

  • Łazanki

  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

  • Fasola Jaś z cebulą

  • Fasola Wigilijna na mleku

  • Fasola Jaś z bułką tartą

  • Porka

  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

  • Gulasz wieprzowa

  • Koktail ogórkowo - ziołowy

  • Warzywna zupa z makaronem

  • Makaron z sosem mięsnym

  • Schab w sosie

  • Soczysty schab pieczony

  • Pijany gulasz wieprzowy

  • Makaron z sosem pomidorowym

  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

  • Pleśniak

  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

  • Knedle z mięsem

  • Wuzetka W-Z

  • Kapusta zasmażana

  • Bułka- warkocz

  • Łazanki z mięsem mielonym

  • Sos grzybowy

  • Domowa pizza

  • Żur na zakwasie

  • Żeberka w miodzie

  • Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym

  • Pierś kurczaka z warzywami

  • Prosta babka budyniowa

  • Rolada z kaczki

  • Pstrąg faszerowany

  • Obwarzanki / pączki kukurydziane

  • Żeberka w warzywach

  • Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

  • Kasza jaglana z wołowiną, pieczarkami w warzywach

  • Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym

  • Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką

  • Zielony koktajl z ogórka

  • Kruche rurki z kremem

  • Bezglutenowe kopytka z okrasą

  • Babka

  • Pierogi mięsne zapiekane z pieczarkami w śmietanie pod serową pierzynką

  • Kompot wieloowocowy na zimę

  • Pieczona karkówka

  • Pierogi twarogowo-szpinakowe

  • Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym

  • Duszona wieprzowina

  • Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym

  • Kompot truskawkowo-jabłkowy

  • Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

  • Roladki z tortilli z serem i szynką

  • Żeberka w piwie

  • Łosoś w galarecie

  • Schab ze śliwką

  • Jaja faszerowane w skorupkach

  • Koktajl pietruszkowo-brzoskwiniowo-bananowy

  • Kotlety pieczarkowo - jajeczne

  • Śliwki suszone zawijane w boczku

  • Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

  • Boczek rolowany

  • Schab po warszawsku

  • Muszle ze szpinakiem i ricottą

  • Zupa jarzynowa z makaronem

  • Krem z warzyw z krążkami cebuli i pieczoną papryką opruszony nasionami konopii

  • Pasta z warzywami

  • Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

  • Musaka - zapiekanka z bakłażanem

  • Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech

  • Zupa malezyjsko-polska

  • Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki

  • Dziecinnie prosta babka drożdzowa

  • Sałatka z bulgurem

  • Musaka - moussaka

  • Sos beszamelowy

  • Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej

  • Zielony kefir

  • Croissants

  • Gulasz z dzika

  • Ciastka francuskie

  • Zupa jarzynowa na króliku

  • ZEBRA

  • Schab a'la Wellington

  • Talarki z siadłym mlekiem

  • Kolorowe naleśniki

  • Żółta sałatka

  • Sos śmietanowo-pieczarkowy

  • Talarki z siadłym mlekiem

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

  • Krokiety mięsne

  • Koktajl z banana, pietruszki, borówki amerykańskiej, jabłka i mięty

  • Rolada z kaczki

  • Gotowana rolada drobiowa faszerowana marchewką, serem i mięsem mielonym

  • Rolada szpinakowo - łososiowa

  • Kurczak z warzywami w sosie sojowym

  • Sałatka z kalafiora, marchwi, pietruszki i pomidora

  • Tort galaretkowy

  • Zupa pomidorowa na żeberkach wieprzowych

  • Zupa z fasolką szparagową

  • Makaron z kiełbaską, cebulką i serem

  • Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową

  • Bigos z młodej kapusty na żeberkach

  • Ciasto jaglane z garaletką

  • Zupa ogórkowa

  • Pieczona wieprzowina w sosie z cebuli, marchwi, pomidorów oraz prażonych pestek słonecznika

  • Wieprzowina w sosie własnym

  • Sałatka Zdrowa Zieleninka

  • Duszona wieprzowina w sosie cebulowo-szczypiorowym

  • Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie

  • Jajo sadzone na sałacie

  • Sałatka z brokuła i jaj

  • Bigos z młodej kapusty

  • Kruche ciasteczka jaglane

  • Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą

  • Dietetyczny makaron z warzywami

  • Makaron z sosem warzywnym

  • Zupa ogórkowa z ryżem

  • Zimowa zupa jarzynowa z makaronem

  • Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem

  • Markizy owsiane z marchewką

  • Surówka z ogórków kwaszonych

  • Quinoa z kurczakiem, kiełbaską i warzywami

  • Kasza gryczana z warzywami

  • Placki amarantusowe

  • Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą

  • Świderki z warzywami

  • Szybka sałatka

  • Zupa marchewkowa z makaronem

  • Fusilli ze schabem gotowanym

  • Schab gotowany

  • Pączki z konfiturą

  • Cukinia z patelni

  • Obwarzanki (oponki drożdżowe)

  • Zupa krem marchewkowa

  • Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

  • Gulasz wieprzowy

  • Sałatka z nowalijek

  • Kotlety z jaj (jajeczne)

  • Żeberka wieprzowe w sosie własnym

  • Rolada biszkoptowa z garaletką Wandzi

  • Sałatka z botwinką

  • Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem

  • Sałatka

  • Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

  • Zupa brokułowa z pęczakiem

  • Pieczeń schabowa

  • Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami

  • Rosół imbirowy

  • Kotlet schabowy - klasyczny

  • Schabowy w panierce z płatków jaglanych

  • Diabelska pizza

  • Rosół drobiowo - wołowy

  • Polędwiczki w sosie kurkowym

  • Sałatka wiosenna

  • Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

  • Zupa pomidorowa z cebulką i pieczarkami

  • Sernik na kruchym cieście Wandzi

  • Tort śmietanowo-malinowy

  • Rosół carry z prażonym słonecznikiem

  • Kurczak z warzywami po chińsku

  • Gołąbki w kapuście włoskiej

  • Ziemniaki z masłem i serem

  • Schab pieczony w rękawie

  • Ryba panierowana smażona

  • Pierś z kurczaka w panierce

  • Pieczona marchew z cukinią w ziołach

  • Sałatka z pomidora i ogórków

  • Cukinia z marchewką i cebulką

  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką, boczkiem, salami, cebulą i mozzarellą,

  • Zupa brokułowa z kabanosem

  • Farfalle z klopsami

  • Pulpety wołowe w sosie własnym

  • Zupa pieczarkowa

  • Lasagne bolognese

  • Farfalle z brokułem i pieczarkami bio

  • Zupa brokułowa bio

  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami

  • Chleb w jajku

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym

  • Zupa cyferkowa

  • Kruche rogaliki

  • Wegetariańska galaretka warzywna

  • Sos korniszonowy

  • Szynka pieczona w warzywach

  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

  • Pulpety wieprzowe z ryżem

  • SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek

  • Pulpety wieprzowe

  • Czerwony barszcz zabielany z kraszonymi ziemniakami

  • Sałatka z kurczakiem

  • Oszukane caprese

  • Krabik z jabłka - coś dla niejadka

  • Kotlety mielone z ryżem

  • Ryż z jabłkiem i śmietaną

  • Krupnik z kaszą jaglaną

  • Pierś z kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym

  • Pęczak na słodko

  • Zupa z muli

  • Jaja na twardo w szynce

  • Gruszka w sosie waniliowym

  • Warzywa z patelnii ze schabem

  • Karp nadziewany kaszą gryczaną

  • Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki

  • Pomidory nadziewane sałatka śledziową

  • Ziołowy kurczak

  • Zupa grzybowa

  • Kompot z suszu

  • Bitki wieprzowe

  • Pstrąg pieczony z warzywami

  • Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

  • Wigilijny bigos z grzybami

  • Orzechowiec

  • Kremowa zupa kalafiorowa

  • Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

  • Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

  • Papryka marynowana z cebulą

  • Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką

  • Marchewka do obiadu

  • Buraczki do obiadu

  • Zupa na kwaszonej kapuście

  • Zupa jarzynowa

  • Marynowana mizeria z ogórków

  • Papryka marynowana

  • Ogórki po Żydowsku

  • Kopytka

  • Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana

  • Sos grzybowy

  • Grzyby marynowane

  • Kurczak z warzywami - chińszczyzna

  • Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami

  • Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą

  • Bigos

  • Rizotto warzywne

  • Kluski śląskie

  • Zupa z soczewicy czerwonej

  • Jajecznica na maśle z cebulką

  • Zupa rybna

  • Sałatka makaronowo - brokułowa

  • Schab w sosie winnym

  • Zimne nóżki

  • Ryżanka

  • Kalafior oraz brokuł z wody

  • Zupa zacierkowa

  • Złoty Chleb

  • Sałatka jesienna

  • Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

  • Grochówka wojskowa

  • Sałatka z brokuła, jaja i pomidora

  • Przecier pomidorowy

  • Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

  • Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

  • Zapiekanka makaronowa

  • Faworki - chrust

  • Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami

  • Sos czosnkowy

  • Zalewajka na kwaszonej kapuście babci

  • Bigos z cukinii

  • Potrawka z kurczaka

  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi

  • Spaghetti bolognese

  • Śledzie w sosie pomidorowym z curry

  • Murzynek

  • Pasztet drobiowy

  • Sałatka Jakuba

  • Pasta z wędzonej makreli na krakersach

  • Łosoś wędzony w tortilli

  • Szarlotka z pianką

  • Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem

  • Pierogi z serem

  • Ptysie z pieczarkami

  • Rolada makowa

  • Ryba po japońsku

  • Łosoś w sosie koperkowym

  • Kapusta z fasolą

  • Pączki z makiem

  • Sernik

  • Filet z piersi kurczaka z ananasem

  • Ptysie z bitą śmietaną

  • Sałata z kapusty pekińskiej i roszponki

  • Kluski z makiem

  • Karp wigilijny w panierce

  • Surówka z kapusty pekińskiej i selera

  • Ciasto jogurtowe

  • Surówka z marchwi, selera i jabłka

  • Polędwiczki w sosie maślakowym

  • Sałatka jarzynowa

  • Szynka gotowana

  • Kapusta z grochem

  • Jagła

  • Kutia

  • Kotlet schabowy

  • Piwo grzane na zimowe wieczory

  • Kotlety mielone

  • Drożdżowe racuchy z jabłkiem

  • Placki ziemnaczane

  • Kuskus z kurczakiem i warzywami

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

  • Naleśniki z dżemem truskawkowym

  • Barszcz biały

  • Zupa kalafiorowa

  • Sałatka wiosenna

  • Zupa pomidorowa

  • Pomidory z mozzarellą

  • Quinoa z ryżem, jajko sadzone z marchewką

  • Rosół z kury zielononóżki

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Tylko z Natury
lubi 96 użytkowników.


Przepisy polubione przez Tylko z Natury

  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

  • Łazanki

  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

  • Sos kurkowy

  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

  • Porka

  • Fasola Jaś z cebulą

  • Fasola Wigilijna na mleku

  • Fasola Jaś z bułką tartą

  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

  • Koktail ogórkowo - ziołowy

  • Gulasz wieprzowa

  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

  • Warzywna zupa z makaronem

  • Makaron z sosem mięsnym

  • Soczysty schab pieczony

  • Schab w sosie

  • Pijany gulasz wieprzowy

  • Knedle z mięsem

  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

  • Pleśniak

  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

  • Makaron z sosem pomidorowym

  • Wuzetka W-Z

  • Kapusta zasmażana

  • Bułka- warkocz

  • Zielone kopytka z duszoną papryką

  • Ryba zapiekana pod jarzynkową kołderką

  • ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM MOZARELLA

  • Tort kanapkowy rybny

  • Sos grzybowy

  • Łazanki z mięsem mielonym

  • Deser biało czerwony

  • Tort cytrynowo-herbaciany

  • Domowe bułki do burgerów

  • Orzeźwiające mango lassi

  • Gnocchi dyniowe z bazylią

  • Kluseczki marchewkowo-cynamonowe z orzechami

  • Deser tiramisu

  • Ciasteczka maślane z nerkowcami

  • Zapiekanka z jabłek.

  • Piegowata cukinia

  • Szybka tarta czekoladowa bez pieczenia

  • Kotleciki z cukinii

  • Tort czekoladowy z borówkami

  • Chleb orkiszowy

  • Ciasteczka biszkoptowe z kremem

  • Makaroniki francuskie

  • Kolorowe rufle

  • Maślane bułeczki śniadaniowe

  • Bagietki na zakwasie

  • Ciasteczka listki z mąki teff

  • Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

  • Ciasteczka potworki

  • Kokosowe crumble z jabłkami

  • Nadziewane muszle

  • Konfitura z aronii, truskawek i jabłek

  • Waniliowe mleko jaglane

  • Ramen

  • Wegańskie beziki bez cukru z wodą różaną

  • Ozdobny makaron do rosołu

  • Pożywny deser z tapioki

  • Grilowana pita z serem halloumi

  • Ciasto z budyniem rabarbarowym i nektarynkami

  • Wege burgery

  • Fatayer z indykiem

  • Orzeźwiająca sałatka z bobem

  • Witaminowa sałatka owocowa

  • Aromatyczna sałatka z rzeżuchą

  • Chałka maślana

  • Bakłażany na ostro

  • Pieczony kalafior w jogurcie

  • Omleciki biszkoptowe

  • Domowe lody kokosowo-truskawkowe

  • Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem.

  • Udka kurczaka pieczone z warzywami.

  • Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie.

  • Wegańskie schabowe paprykowe

  • Domowy sojowy deserek truskawkowo-kokosowy

  • Kokosowa pasta z buraka i amarantusa

  • Raw batoniki bakaliowe- vegan, bez cukru i glutenu

  • Owsianka z czekoladowym chia

  • Omlet ze szpinakiem

  • Jęczmienna pizza ze szparagami i cukinią

  • Prosta sałatka z brokułem

  • Ciasteczkowe lizaki z siemieniem lnianym

  • Truskawkowa Lemoniada

  • Polędwiczki na oleju kokosowym :)

  • Placki bezglutenowe z truskawkami :)

  • Skiełkowana soczewica zielona :)

  • Skiełkowana ciecierzyca :)

  • Skiełkowana fasolka mung :)

  • Strączkowe kulki z fasolki mung :)

  • Strączkowe kulki z zielonej soczewicy :)

  • Strączkowe kulki z ciecierzycy :)

  • Zielone warzywa - wege, do obiadu, przepyszne :)

  • Gęsta, młoda kapustka - wege, dietetyczna :)

  • Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :)

  • Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe :)

  • Czekoladowy pudding chia białkowy :)

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 211102 Renixx Renixx
  • 193762 gosia56 gosia56
  • 185851 Nikita Nikita
  • 166978 paulina2157 paulina2157
  • 164746 Stokrotka Stokrotka
  • 117267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 114204 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72980 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 72008 dorotaDS dorotaDS
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).