![Jabłka gotowane w syropie miodowym, podane na ryżu basmati](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8072-photo-main.jpg)
Jabłka gotowane w syropie miodowym, podane na ryżu basmati
![](/cache/a32x32/files/users/882-avatar-792478943.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
kurkuma do smaku
sól - 1/2 łyżeczki
jabłka - 2 szt.
woda - 1/2 szklanki
cynamon - 1/2 łyżeczki
sok z cytryny - 1/2 szt.
skórka otarta z połowy cytryny trochę
Sposób przygotowania:
Ryż wysypujemy z woreczka, mieszamy z kilkoma łyżkami syropu z gotowania jabłek. Wykładamy na talerz. Na wierzchu dekorujemy jabłkiem oraz pokruszonymi orzechami, posypką czekoladową....
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.