Krewetki z ryżem i cytryną
PrimefrostRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Świeża cytryna - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Masło - 2 łyżki
Ryż biały - 1,5 szklanki
Bulion warzywny - 2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza - 1 łyżeczka
Siekana pietruszka - 1 garść
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Dania jednogarnkowe mają mnóstwo zalet i właściwie tworzą nieskończoną ilość możliwości łączenia składników. Nawet niewiele składników może kreować bardzo wiele smaku, szczególnie jeżeli wśród nich są krewetki, czosnek i cytrynaSposób przygotowania:
Dodajemy ziarenka ryżu i smażymy jeszcze przez około 2 minuty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.