![Saganaki- greckie danie z krewetkami, fetą i nutką ouzo](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16207-photo-main.jpg)
Saganaki- greckie danie z krewetkami, fetą i nutką ouzo
![](/cache/a32x32/files/artykuly/primefrost.png)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): grecka
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
Czerwona cebula - 1 szt.
Pomidorki cherry - 10 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Pomidory krojone - 1 opakowanie
Ouzo - 30 ml
Oliwa z oliwek - 5 łyżek
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Suszone oregano - do smaku
Sok z cytryny - do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.