Krewetki po afrykańsku
PrimefrostRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): afrykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Olej arachidowy - 2 łyżki
Cebulka szalotka - 5 szt.
Cebula zwykła - 1 szt.
Czerwona papryka - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Imbir suszony - 1 łyżeczka
Krojone pomidory z puszki - 0,5 szklanki
Chilli - 1 szczypta
Czerwona, mielona, słodka papryka - 1 łyżka
Świeżo mielony pieprz - do smaku
Sól - 1 szczypta
Masło orzechowe - 3 łyżki
Mleko kokosowe, tłuste - 1 szklanka
Płatki kokosa do dekoracji - torebka
Świeża kolendrą do dekoracji - trochę
masło do smażenia krewetek - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.