Hiszpańska paella z krewetkami
PrimefrostRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): hiszpańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
Małże obrane, gotowane - 300 g
Bulion warzywny - 600 ml
Oliwa z oliwek - 4 łyżki
Cebulka (drobno siekana) - 1 szt.
Czosnek (drobno siekany) - 3 ząbki
Papryka czerwona (siekana w małe kosteczki) - 1 szt.
Słodka papryka mielona - 2 łyżeczki
Pomidory (krojone w kosteczkę) - 2 szt.
Mrożony groszek - 60 g
Natka pietruszki - 1 garść
Cytryny do skropienia - trochę
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Szafran - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.