Francuska zupa bouillabaisse z krewetkami
PrimefrostRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): francuska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Filet z dorsza - 2 szt.
Małże gotowane bez skorupek - 200 g
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Cebula (posiekana) - 1 szt.
Mały por - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Liść laurowy - 1 szt.
Pomidory krojone - 1 opakowanie
Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
Bulion warzywny - 600 ml
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Brązowy cukier - do smaku
Marchewki (krojone w plasterki) - 3 szt.
Ziemniaki (krojone w plasterki) - 2 szt.
Świeży koperek - 1 garść
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.