Spaghettini z owocami morza
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, cytrusy, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
pomidor świeży - 3 szt.
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej do smażenia BIO PLANÈTE - 1 łyżka
owoce morza - 500 ml
zielona cebulka - 2 pęki
świeżo mielony pieprz i sól - 1 do smaku
sok z połówki cytryny - 1/2 szt.
oliwa z oliwek extra virgin fraicheur BIO PLANÈTE - 40 ml
Sposób przygotowania:
Wyciąć szypułki pomidorów i naciąć skórkę na krzyż przy miejscu, gdzie była szypułka. Zalać pomidory wrzącą wodą i zostawić je w niej na ok. 5 sekund. Obrać pomidory, przekroić na pół, usunąć sok i pestki. Następnie pokroić miąższ w drobną kostkę.
Obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni z oliwą do smażenia. Potem dodać owoce morza i podlać je białym winem.
W tym czasie pokroić zieloną cebulkę w cienkie krążki. Dodać pomidory i cebulkę do owoców morza, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z połówki cytryny. Dodać ugotowane al dente spaghettini i ok. 8 łyżek oliwy z oliwek virgin, dobrze wymieszać i podawać gorące!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.