Ciasto jogurtowe z mąką z pestek dyni
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 2 szt.
olej słonecznikowy BIO PLANÈTE Demeter - 60 ml
cukier brązowy - 250 g
mąka pszenna - 250 g
sól - szczypta
mąka z pestek dyni - 125 g
czekolada, posiekana - 100 g
Sposób przygotowania:
Najpierw umieść jogurt w dużej misce do mieszania. Dodawaj po kolei resztę składników, łącząc wszystko w jednolitą masę. Natłuść foremkę do ciasta i wlej do niej masę. Wstaw do piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu wyjmij z foremki i pozostaw do ostygnięcia
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.