Sezamowa panna cota
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, strączkowe, sezam, nabiał krowi
Składniki:
agar - 4 g
olej sezamowy virgin BIO PLANÈTE - 1 łyżka
drobny cukier - 100 g
nasiona sezamu - 1 łyżka
woda - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Połowę proszku agarowego wymieszaj z mniej więcej trzema łyżkami wody, tak, aby uzyskać jednolitą masę.
W garnku podgrzej mus z mango.Dodaj mieszankę agarową, wymieszaj trzepaczką i przez dwie minuty gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Gotowy krem z mango przelej do prostokątnej formy i odstaw do ostygnięcia na ok. 20 minut.
Gotową masę przełóż na krem z mango i zostaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp szczyptą sezamu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.