
Ciasto „ALLOCO” z białkiem sezamowym

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, sezam, wieprzowina
Składniki:
jajko - 3 szt.
olej kokosowy tłoczony na zimno lub dezodorowany BIO PLANÈTE - 100 ml
napój ryżowy - 120 ml
mąka ryżowa - 100 g
mąka sezamowa o wysokiej zawartości białka bezglutenowa BIO PLANÈTE - 50 g
pasta z harissy - 1 łyżeczka
sól, pieprz - 1 szczypta
nasiona sezamu - 3 łyżki
chipsy bananowe - 1 opakowanie
chorizo pokrojony w kosteczki (opcjonalnie) - 60 g
Sposób przygotowania:
w misce i odłóż na bok. Wymieszaj mąkę ryżową, proszek do pieczenia i mąkę sezamową BIO PLANÈTE.
dobrze wymieszaj z mieszanką mąki. Dodaj rozgniecione banany, pastę z harissy, sól i pieprz, nasiona sezamu i chorizo i ponownie dobrze wymieszaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.