Ciasto marchewkowe
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica
Składniki:
cukier trzcinowy - 50 g
sól - 1 szczypta
ciasto: proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt.
sok z marchwi - 120 ml
krem: serek twarogowy - 100 g
olej lniany - 1 łyżeczka
rodzynki - 20 g
miód - 10 g
Sposób przygotowania:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce połącz jajko, sok z marchwi i roztopiony olej kokosowy. Do płynnej mieszanki dodaj suche składniki i wymieszaj wszystko do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto równomiernie rozprowadź w formie. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180 °C.
Ubij serek na gładką masę, dodaj olej lniany, miód i wymieszaj. Na koniec wsyp rodzynki.
Przestudzone ciasto rozkrój poziomo na trzy warstwy. Równomiernie rozprowadź krem na poszczególnych warstwach i z powrotem ułóż je jedną na drugiej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.