CZEKOLADOWO - MIGDAŁOWE MARZENIE
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
świeże jaja - 3 szt.
miękkie masło - 180 g
cukier trzcinowy - 100 g
pełnomleczna czekolada - 160 g
ciemna czekolada - 200 g
olej migdałowy virgin BIO PLANÈTE - 2 łyżki
migdały - 200 g
Sposób przygotowania:
Pełnomleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj masło i cukier, dodaj żółtka i roztopioną czekoladę, a następnie zmiksuj wszystko na gładką masę. Ostrożnie dodaj białko. Namoczone w kawie herbatniki rozłóż w formie, przekładając je przygotowanym kremem czekoladowym i odstaw przynajmniej na 4 godziny do lodówki.
podgrzej śmietankę w garnku i dodaj do niej ciemną czekoladę. Po rozpuszczeniu czekolady odczekaj do wystygnięcia, a następnie
dodaj Ekologiczny Olej z Migdałów i odstaw przynajmniej na godzinę w chłodne miejsce.
Na koniec ubijaj aż do uzyskania podwójnej objętości i jaśniejszego koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.