Alzacka tarta z gruszkami i olejem orzechów włoskich
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 200 g
sól - 1 łyżeczka
woda - 110 ml
oliwa z oliwek do smażenia bio planète - 1 łyżka
Nadzienie:
crème fraîche / śmietana 30% - 200 g
por (pokrojony w krążki) - 1 szt.
gruszka (obrana, bez pestek) - 1 szt.
orzechy włoskie - 3-4 szt.
olej z orzechów włoskich prażonych bio planète - 3 łyżki
cebula siedmiolatka lub dymka - 1 mały pęczek
Sposób przygotowania:
na cieście. Na wierzchu rozłożyć krążki pora i plasterki gruszki. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut, a następnie pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Na koniec posypać prażonymi orzechami włoskimi, polać aromatycznym olejem z orzechów włoskich i położyć na cieście krążki cebuli dymki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.