
Sałatka z marynowanym filetem z kurczaka

Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, cytrusy, drób
Składniki:
sok z cytryny - 2 łyżki
świeży imbir - kawałek (1,5 cm) - 1 kawałek
sos sojowy bezglutenowy - 2 łyżki
oliwa z oliwek z czosnkiem bio planète - 3 łyżki
sól i pieprz - 1 do smaku
świeża kolendra - 3 łyżki
sałata - 4 kilka listków
pomidory - 4 szt.
ogórek - 4 plastry
oliwki - 1 trochę
wyciśnięty sok z jednej cytryny - 1 szt.
Sposób przygotowania:
bio planète, obtocz mięso w powstałej marynacie. Dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką kolendry. Całość wstaw na minimum 4 godziny do
lodówki, od czasu do czasu zamieszaj.
Paski z piersi kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków i usmaż na patelni lub na grillu. Umyj warzywa, pokrój na kawałki i ułóż na talerzu.
Dopraw oliwą z oliwek z czosnkiem i sokiem z cytryny. Dodaj paski kurczaka, udekoruj kolendrą i oliwkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.