Kurczak w sosie curry
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drożdże, drób
Składniki:
olej kokosowy - 2 łyżki
ostre curry w proszku - 3 łyżki
papryka zielona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
pędy bambusa - 150 g
czosnek przeciśnięty przez praskę - 2 ząbki
niesłodzone mleczko kokosowe - 500 ml
rosół drobiowy - 1/2 szklanki
sól, pieprz - 1 do smaku
posiekana czerwona papryczka - 1 szt.
cukier - 1 szczypta
posiekana dymka - 1 szt.
opcjonalnie posiekana kolendra - 1 pęk
Sposób przygotowania:
Podawaj udekorowane dymką, kolendrą i czerwoną ostrą papryczką.
Można podawać z mieszanką dzikiego ryżu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.