Ciasto czekoladowe w szklance
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 150 g
cukier - 75 g
cukier waniliowy - 20 g
jaja (oddzielnie białko i żółtko) - 3 szt.
sól - 1 szczypta
roztopiona ciemna czekolada - 75
mąka - 175 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cynamon sproszkowany - 1/2 łyżeczki
mleko - 150 ml
roztopiona biała czekolada - 200 g
ser kremowy - 300 g
olej z pestek dyni BIO PLANÈTE - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
pieczenia, kakao oraz cynamon i przesiej do miski. Powoli wymieszaj z mlekiem.
Ubij białka jaj i stopniowo je dodawaj (cały czas mieszając).
Napełnij szklanki ciastem i piecz przez około 15-20 minut na środkowym poziomie piekarnika.
aż masa będzie gładka. Schłodź w lodówce, udekoruj przestudzone ciasto i ciesz się smakiem!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.