Owocowe curry ze słodkich ziemniaków z nutą kokosa
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: danie główne, sosy
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
marchew - 2-3 szt.
Olej wok BIO PLANÈTE - 8 łyżek
liście botwinki (bez łodyg) - 4 szt.
czarny sezam - 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
puree z mango - 200 ml
woda - 200 ml
śmietanka kokosowa - 2 łyżki
pasta curry - 2 łyżeczki
curry w proszku - 2 łyżeczki
świeży imbir - 2 łyżeczki
drobno posiekany czosnek - 1 ząbek
Sposób przygotowania:
do momentu, aż będą prawie ugotowane.
delikatnie wymieszać i przed podaniem posypać czarnym sezamem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.