Zimowa sałatka na ciepło z falafelem
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, sezam, orzeszki ziemne
Składniki:
burak, obgotowany - 150 g
czerwona cebula - 1 szt.
olej z orzeszków ziemnych z prażonych ziaren - 5 łyżek
miód - 1 łyżka
ocet winny biały - 1 łyżka
nasiona sezamu - 2 łyżki
natka pietruszki - 1/2 pęku
sól, pieprz - 1 do smaku
mieszanka falafel na 6 sztuk - 1 opakowanie
świeża kolendra - 1/2 pęku
olej do smażenia - 100 ml
dip:
jogurt naturalny - 250 g
natka pietruszki - 1/2 pęku
natka kolendry - 1/2 pęku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.