Waniliowa beza ze śmietankowym kremem kardamonowo pistacjowym i żurawiną z malinami
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
jaja duże o temperaturze pokojowej (same białka) - 6 szt.
cukier puder - 350 g
ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
wanilia sproszkowana - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
olej do pieczenia - trochę
krem:
ser mascarpone - 300 g
wanilia sproszkowana - 1/2 łyżeczki
kardamon drobno zmielony - 1/2 łyżeczki
pistacje zblendowane lub krem pistacjowy - 2 łyżki
na wierzch:
maliny, żurawina świeże lub mrożone - 1 szklanka
granat pestki z - 1/2 szt.
rozmaryn - kilka gałązek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.