Pieczona tarta - omlet ze szczypiorkiem i rukolą
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, owies
Składniki:
szczypiorek - 1 pęk
rzodkiewka - szt.
pomidorki koktajlowe - szt.
mąka owsiana - 2 łyżki
soda oczyszczona - 1 szczypta
kiełki słonecznika - 1 garść
oliwa do smażenia - kilka kropel
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Zmiksować wszystko na wysokich obrotach, do uzyskania piany Szczypior umyć, poszatkować i dorzucić do jajecznej piany, delikatnie wymieszać. Masę wylać na formę do tarty skropioną oliwą, wstawić do
piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec ok. 30 min. W czasie pieczenia
pozostałe 3 jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą i pozostawić
do ostudzenia, a następnie obrać.
przekrojonymi wpół jajami ugotowanymi na twardo, pomidorkami
i rzodkiewkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.