Ogórki Pani Gieni
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe,
Składniki:
woda - 2,5 szklanki
ocet - 1/2 szklanki
cukier - 1/2 szklanki
sól himalajska - 1 łyżka
reszta:
pietruszka nać - 2 pęki
seler nać - 2 pęki
koperek świeży - 2 pęki
młoda marchew - 3 szt.
cebula - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
To jeden z przepisów, o których się nigdy nie zapomina, to jak suszenie grzybów jesienią.Ogórki Pani Gieni to pozycja obowiązkowa w sezonie ogórkowym. Doskonale smakują jako samodzielna imprezowa przekąska, jak i do obiadu. Dodają magii najzwyklejszemu schabowemu z ziemniakami.
Nie spotkałam jeszcze osoby, która by ich nie wielbiła
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.