Morski pasztet
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
duża marchew - 2 szt.
duża cebula - 1 szt.
mała bułka - 1 szt.
mleko - 1 szklanka
jajko - 1 szt
gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
pietruszka nać suszona - 1 łyżka
pieprz - 1/2 łyżeczki
sól -
oliwa - 2 łyżki
masło lub margaryna -
bułka tarta -
Dodatkowe informacje:
Podane składniki, wystarczą na dwie foremki do pasztetu (10x25 cm).Przy konsumpcji pamiętajmy o domownikach!
Łatwo się zapomnieć ;)
Sposób przygotowania:
Przy pieczeniu pasztet trochę się zwiąże, a jeszcze bardziej po ostygnięciu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.