Jabłkowo bakaliowa rozgrzewająca jaglanka
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
jabłko - 2 szt.
rodzynki - 1 garść
napój kokosowy - 3 szklanki
kardamon mielony - 1 szczypta
imbir mielony - 1 szczypta
cynamon mielony - 1 szczypta
kurkuma mielona - 1 łyżeczka
gruszka - 1 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
sól, pieprz - 1 do smaku
ziele angielskie - 2 szt.
dodatkowo do gotowej jaglanki: posiekane świeże jabłka, gruszki, śliwki
mak - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.