Śledzie pod pierzynką
Katarzyna MalewskaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jaja ugotowane na twardo - 8 szt.
marchew ugotowana - 4 szt.
burak ugotowany średni - 2 szt.
ziemniak ugotowany w mundurku - 2 szt.
cebula - 1 szt.
zioła prowansalskie - 2 szt.
śmietana 18% (gęsta) - 250 ml
majonez - 200 ml
papryka mielona ostra - 1/2 łyżeczki
czosnek suszony - 1/2 łyżeczki
sól i pieprz -
Sposób przygotowania:
i posypujemy nią ułożone śledzie, całość przyprawiamy szczyptą ziół prowansalskich.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.