Sernik bez sera
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
mąka - 3 szklanki
masło - 200 g
masa:
śmietana 18% duża - 3 szt.
budyń śmietankowy lub waniliowy - 2 opakowania
białka - 5 szt.
olejek cytrynowy trochę
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem na sztywno. Śmietany wymieszać z cukrem waniliowym, olejkiem i budyniami. Dodać do białek. Delikatnie wymieszać. Wylać na ciasto. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. C przez 20 min. Po tym czasie na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec 20 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.