Ryba curry
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
szalotki - 2 szt.
cebula dymka - 3 szt.
mieszanka curry - ulubiona, łagodna lub ostra - 2 łyżki
por - biała część - 1 trochę
olej do smażenia - 1 trochę
sól, pieprz - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Szybkie, pyszne danie. W zależności od użytego curry będzie albo łagodne, albo ostre. Można także, zamiast zwykłej śmietanki, dodać śmietankę kokosową. Nie można tylko zapomnieć o dymce, nadaje daniu świeżości.Sposób przygotowania:
Pora, szalotki i dymkę (część szczypiorku zostawić do posypania gotowego dania) posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebule z porem, szybko zeszklić. Włożyć rybę, posypać curry, smażyć kilka minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.