Pizza z gruszką
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna typ 0 lub 480 - 2 szklanki
drożdże w kostce - 20 g
oliwa - 4 łyżki
sól - 1 łyżeczka
cukier - 1/2 łyżeczki
letnia woda - 2 i 1/2 szklanki
ser pleśniowy np. gorgonzola - 150 g
duża gruszka - 1 szt.
orzechy włoskie BIO - 4 garści
roszponka lub rukola - 1 trochę
parmezan - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Dla miłośników serów pleśniowych i "dziwnych" połączeń ;-) Warto wypróbować, na pewno Was pozytywnie zaskoczy.Czas podany w przepisie nie przewiduje zrobienia ciasta. Jeśli robimy je własnoręcznie należy doliczyć około godziny.
Sposób przygotowania:
Kiedy drożdże zaczną pracować wlać je do mąki, wsypać sól, wlać oliwę i resztę wody. Zagnieść luźne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.