![Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4775-photo-main.jpg)
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
oliwa - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
ciepła woda - 1 szklanka
sól do smaku
Nadzienie do pierogów:
kasza gryczana - 10 dag
pieczarki - 20 dag
cebula - 1 szt.
jajko - 1 łyżka
bułka tarta - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Pozostałe składniki:
cebula trochę
masło trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.