![Knedle ziołowo-szpinakowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2291-photo-main.jpg)
Knedle ziołowo-szpinakowe
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 8 dag
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
jajka - 3 szt.
ser żółty starty - 15 dag
posiekana bazylia - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
szpinak mrożony - 10 dag
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do bułek dodać szpinak, zioła, starty ser i jajka. Wymieszać dokładnie. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie knedle. Gotować w osolonej wodzie ok. 15 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.