Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyKinga BajcarProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Kinga Bajcar Kinga Bajcar

259

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

924

Ilość polubionych przepisów

75

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 26899
Punkty wymienione na nagrody: 26000
Pozycja w rankingu: 25

Otrzymano:

Ostatnio dodane przepisy:

  • jabłecznik inaczej

  • Rolada kukurydziana

  • Panna cotta z sosem truskawkowym

  • Chleb z ziarnami

  • Ciasto z pianką

  • szybki deser

  • Szybkie ciasto z orzechami nerkowca

  • Jabłecznik inaczej

  • Keks makowy

  • Bułeczki makowe

  • Kawa bananowa

  • Napój kawowy śniadaniowy

  • Naleśniki z mąki teff

  • Racuchy z mąki teff

  • chlebek gryczany z przysmakiem kokosowym z ziarnami kakaowca

  • Gofry kukurydziane

  • Konfitura z pigwy

  • Sok pomidorowy na słodko

  • Budyń imbirowo kukurydziany

  • Batoniki śniadaniowe

  • Mus truskawkowy

  • Arbuzowy napój z wiśniami

  • Koktajl śniadaniowy

  • Babka z suszonymi wiśniami

  • Pudding kukurydziano-kokosowy z czelokadą

  • Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

  • Napój sniadaniowy

  • Owsianka na mleku orkiszowym.

  • Lemoniada arbuzowa

  • Lemoniada bazyliowa

  • Krakersy jęczmienne

  • Placuszki jęczmienno-lniane

  • Makaron Kubusiowy z sosem śmietanowo-ziołowym

  • Pierogi z jagodami

  • Tarta wiśniowa

  • Sałatka wiosenna

  • Wegański majonez

  • Pancakes gryczane

  • Pasta z makreli

  • Naleśniki kasztanowe

  • Pudding ryżowo - gryczany

  • Lemoniada owocowa

  • Nadziewane muszle

  • Waniliowe mleko jęczmienne

  • Ciasto ryżowo - truskawkowe

  • Wiosenne danie

  • Napój oczyszczający z jagodami Goji

  • Naleśniki z mąki kasztanowej z jabłkiem

  • Koktajl z błonnikiem na szybsze trawienie

  • Niby sernik na zimno

  • Ciastka z semoliny

  • Babka białkowa ze śliwkami suszonymi

  • Kruche ciasteczka

  • Pasta kanapkowa z ciecierzycą.

  • Mleczny deser z mąki Durum

  • Mus czekoladowy

  • Dietetyczne ciasto marchewkowe

  • Proste ciasteczka maślane

  • Krem cytrynowy Lemon curd

  • Trufle cytrynowe

  • Sezamki

  • Szarlotka z mąki amarantusowej.

  • Sushi

  • Naleśniki amarantusowe z owocami

  • Torcik kokosowy na zimno z masą amarantusową

  • Panna Cotta z wodą różaną

  • Placki z konopi na słodko

  • Barszcz czerwony na zakwasie

  • Pizza z mąki z konopii

  • Chleb lniany

  • Sernik makowy

  • Ciasteczka makowe z mąki z ciecierzycy Bio

  • Ciecina

  • Zapiekanka z fenkułem

  • Pasta z fasoli i jajek

  • Jajka faszerowane z wasabi pastą Bio

  • Dietetyczny murzynek

  • Makaron Penne z pesto z fasoli Mung

  • Pasta z fasoli mung

  • Cynamonki

  • Zupa z fasoli Mung

  • Sałatka obiadowa

  • Bułki komosianki

  • Bułki z komosy Białej Bio

  • Kotleciki z kaszki kukurydzianej Bio

  • Komosianka na słodko z daktylami i pestkami dyni

  • Deser z nasionami babki jajowatej Bio

  • Koktajl energetyzujący Bio

  • Małe bagietki na zakwasie

  • Ryż z jabłkami i gruszkami z cynamonem Ceylon Bio

  • Papryka faszerowana kaszką kuskus

  • Sernik z jogurtów greckich

  • Bułki z borówkami

  • Risotto z kaszy jęczmiennej z warzywami

  • Ptasie mleczko

  • Deser truskawkowy z kisielem

  • Pancakes z prosa

  • Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

  • Kluski na parze

  • Smażone truskawki z kokosem

  • Budyń z tapioki z truskawkami

  • Ciasto z truskawkami

  • Pianka galaretkowa

  • Krem z daktyli ala nutella

  • Biszkopt z soczewicy

  • Chleb z mąki wysoko błonnikowej owsianej

  • Bułeczki drożdżowe z żurawiną i malinami

  • Pierogi gryczane z Canihua Bio

  • Tarta z kaszy Canihua i płatków ryżowych

  • Jabłecznik z żurawiną

  • Pudding z Canihua ziarno z żurawiną

  • Chlebki Wielkanocne z ziarnami Babki płesznik i otrębami

  • Bułeczki drożdżowe z korzeniem maca i rodzynkami Bio

  • Wiosenne, zielone mleko

  • Pudding z siemienia lnianego i nasion chia Bio

  • Baranek Wielkanocny

  • Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

  • Zielony koktajl jabłkowo ananasowy z młodą pszenicą w proszku Bio

  • Smoothie z glonami chlorella

  • Domowy jogurt naturalny z dodatkami

  • Pancakes orkiszowe

  • Pasztet z ciecierzycy

  • Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

  • Ciastka ryżowo- kokosowe

  • Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

  • Bułki pszenne na wodzie kokosowej bio

  • Ciasteczka zbożowo-kokosowe

  • Ciasto mleczne

  • Calzone wegetariańskie

  • Ananas w cieście kokosowym

  • Sernik pieczony z ananasem.

  • Babka z orzechami

  • Ryba po grecku

  • Czerwony barszcz wigilijny

  • Kompot z suszu

  • Pierniczki

  • Kapusta zamażana

  • Biały barszcz

  • Ciasto krówka

  • Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

  • Chmurki na napoju jaglanym

  • Rolada makowa

  • Domowa masa makowa

  • Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

  • Babka kokosowo - bananowa

  • Bułki drożdżowe kokosowe

  • Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

  • Wegetariański smalec

  • Sernik kokosowy z kakaową posypką

  • Bezglutenowe kulki śniadaniowe

  • Ciastka mocno kokosowe

  • Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

  • Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

  • Batoniki musli

  • Jabłecznik inaczej

  • Sola w Gomasio Bio z surówką

  • Krakersy sezamowe

  • Migdałowy Flan

  • Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

  • Zapiekanka z cukinii

  • Deser owocowy

  • Budyń z płatków lnianych Bio

  • Piaskowe pieczarki

  • Lniano - owsiane kruche ciastka

  • Sezamki z Quinoy ekspandowanej Bio

  • Nocne bułki

  • Ser tofu z czarnej soi Bio

  • Zmodyfikowany Shoyu Ramen

  • Letnie Smoothie

  • Dip z konopi łuskanej Bio

  • Biszkopt z musem owocowym i galaretką

  • Panini bułki chlebowe

  • Nadziewane pomarańcze

  • Kruche ciasto z budyniem i owocami

  • Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

  • Piaskowe ciastka ryżowe

  • Krem kasztanowo czekoladowy

  • Grzanki z roladą z sera koziego Bio

  • Wątróbka drobiowa na prosie Bio

  • Sałatka warzywna z prosem Bio

  • Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

  • Ryżowe babeczki bananowe

  • Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

  • Granita truskawkowa

  • Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

  • Pizza z patelni

  • Sałatka ze świeżym szpinakiem

  • Krówki wegańskie

  • Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką

  • Domowe lody daktylowe

  • Chleb kukurydziany z żurawiną

  • Majowe ciasto

  • Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio

  • Kukułcze gniazda

  • Babka jogurtowa

  • Pasta z zielonego groszku Bio

  • Kisiel gruszkowy z żurawiną i jagodami Goji

  • Kurczak w mleku kokosowym Bio

  • Sernik z mlekiem kokosowym Bio

  • Koszyczki wielkanocne

  • Pasztet z czarnej fasolki Bio

  • Czekolada nadziewana

  • Spaghetti z warzywami

  • Oszukane krokiety

  • Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

  • Dżem z suszonych moreli

  • Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

  • Pralinki

  • Domowy majonez

  • Domowa musztarda

  • Crunchy granola

  • Czarne bułeczki

  • Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji

  • Jednogar z quinoą

  • Koktajl z jagód Goji i banana

  • Czarne gołąbki

  • Karmelowe kulki popcornowe

  • Pierogi z żółtą soczewicą Bio

  • Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

  • Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

  • Ciastka z marcepanem bez pieczenia

  • Knedle migdałowe

  • Sałatka gyros z fasolką i wakame

  • Rolada z kaszą Bulgur Bio

  • Chleb bezglutenowy

  • Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

  • Sałatka śledziowa dla leniwych

  • Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

  • Wegetariański placek po węgiersku

  • Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

  • Bezy jaglane

  • Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

  • Ryba w cieście amarantusowym

  • Świąteczne pierniczki

  • Risotto z orzechami nerkowca Bio

  • Makaroniki makowo-serowe

  • Drobiowe sakiewki z niespodzianką

  • Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

  • Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

  • Rozgrzewająca zupa czosnkowa z razowym kuskusem Bio

  • Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

  • Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

  • Ciasteczka dyniowe ze śliwką

  • Sałatka Wakame

  • Zupa miso

  • Roladki z glonami Wakame Bio

  • Delikatne ciasteczka nadziewane

  • Chleb wytrawny

  • Śliwkowe kokosanki

  • Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

  • Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

  • Łódki drożdżowe z owocami

  • Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

  • Krokiety z grzybami shiitake Bio

  • Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

  • Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

  • Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

  • Szyszki z ryżu preparowanego BIO

  • Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Kinga Bajcar
lubi 174 użytkowników.


Przepisy polubione przez Kinga Bajcar

  • Waniliowa jaglanka z letnimi owocami

  • Filet z indyka w chrupiącej panierce

  • Dorsz pieczony w warzywach z suszonymi pomidorami i ryżem

  • Surowa gryczanka z jagodami acai i figami

  • Pasta z fasoli kidney z suszonymi pomidorami

  • Kotleciki z kurczaka z bobem i płatkami kukurydzianymi

  • Sajgonki z dzikim ryżem i jajkiem

  • Brzoskwiniowa owsianka z baobabem i suszonym mango

  • Makaron tajski z kurczakiem i suszonym mango

  • Kaszotto z sokiem z buraków i algami

  • Jaglanka z matcha i awokado

  • Sałatka z kuleczkami ryżowymi z tahini

  • Gryczane pierogi z bobem

  • Kolorowy makaron dla dzieci

  • Pomidory faszerowane dzikim ryżem i brokułem

  • Kokosowy omlet z owocami

  • Szarlotka jaglana z malinami

  • Napój sniadaniowy

  • Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

  • Owsianka na mleku orkiszowym.

  • Lemoniada arbuzowa

  • Lemoniada bazyliowa

  • Wegański majonez

  • Lemoniada owocowa

  • Pudding ryżowo - gryczany

  • Waniliowe mleko jęczmienne

  • Ciasto ryżowo - truskawkowe

  • Nadziewane muszle

  • Napój oczyszczający z jagodami Goji

  • Wiosenne danie

  • Chleb żytni na zakwasie

  • Jabłecznik bez cukru

  • Zupa krem z pieczonej papryki i gruszki

  • Wątróbka z jabłkiem i cebulką

  • Kakaowe ciasto bananowo - kokosowe

  • Koktajl ananasowy z pokrzywą

  • Zupa krem z topinamburem

  • Orzechowe blondi

  • Bułeczki pomarańczowo-różane

  • Brownie kasztanowe

  • Twarogowe placuszki

  • Fit burgery z indykiem w bułce konopnej z sosem owocowym

  • Migdałowe babeczki z kremem kokosowo-migdałowym

  • Dyniowe kotlety jaglane z czarną komosą

  • Sojowy budyń amarantusowy z syropem z jakonu

  • Sałatka z czerwoną komosą i topinamburem

  • Kokosowy jagielnik z galaretką i jagodami goji

  • Wegańskie lody białkowe z syropem malinowym i różą

  • Buraczkowe babeczki z deserem konopnym i suszonym ananasem

  • Batat zapiekany z sosem sojowym spaghetti

  • Sałatka z kaszą jaglaną

  • Koktajl na oczyszczenie organizmu

  • Kokatajl na wiosenny detoks

  • Podpłomyki gryczane

  • Batatowe ciasto z truskawkami i jogurtem sojowym

  • Lekka sałatka z dzikim ryżem

  • Kokosowe brownie z czarnej soczewicy

  • Wegański kokosowy jagielnik z czekoladową polewą z konopi

  • Pieczony placek jaglano-amarantusowy z jagodami i różą

  • Naleśniki z mąki kasztanowej z jabłkiem

  • Koktajl z błonnikiem na szybsze trawienie

  • Niby sernik na zimno

  • Ciasteczka francuskie z gruszkami

  • Kremowy budyń kokosowy

  • Kokosowa jaglanka

  • Jajko sadzone ze szpinakiem i pieczarkami

  • Daktylowa jaglanka z kasztanami i malinowym syropem z agawy

  • Penne w sosie jogurtowym z oliwkami

  • Makaron tajski na słodko

  • Bezglutenowe buraczane krakersy

  • Wegański pudding jagodowy z białkiem słonecznikowym

  • Kotlety fasolowe z pietruszką

  • Pizza fit na spodzie z mąki z ciecierzycy

  • Budyń jaglany z malinowym syropem z agawy

  • Wegański bigos

  • Owocowe ciasteczka z ciecierzycy

  • Polenta z chia i galaretką

  • MIX STRĄCZKÓW Z WARZYWAMI

  • Gryczana zapiekanka z wakame i warzywami

  • Twarogowa zapiekanka z canihua

  • Proste ciasteczka maślane

  • Dietetyczne ciasto marchewkowe

  • Mus czekoladowy

  • Krem cytrynowy Lemon curd

  • Trufle cytrynowe

  • Tiramisu gruszkowe

  • Prażone migdały na ostro

  • Placki z dorsza po tajsku

  • Czekoladki z orzechami

  • Śledzie w curry

  • Zapiekane naleśniki

  • Wegańska tarta kakaowa z kokosową pianką

  • Pierogi z mąki z ciecierzycy z jarmużem

  • Makowiec na owsianym spodzie

  • Penne ryżowe z jarmużem, pomidorami i oliwkami

  • Kakaowe kukurydziane babeczki z masą orzechową

  • Wegański makowiec z galaretką

  • Ryżowa tarta z budyniem jaglanym

  • Kukurydziane ciasteczka z suszonym ananasem i migdałami

  • Tarty figa z makiem i nadzieniem

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 370590 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet