• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKukurydziany torcik z dynią i brzoskwiniami
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Kukurydziany torcik z dynią i brzoskwiniami

Kukurydziany torcik z dynią i brzoskwiniami

foodmania

Rodzaj posiłku: ciasta, desery

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,

Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi

15 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min. 1 porcja

Składniki:

kasza kukurydziana - 5 łyżek
stevia - 2 łyżeczki
mleko migdałowe - 150 ml
dynia - 300 g
orzechy nerkowca - 1 łyżka
brzoskwinia - 1 szt.
hibiskus kandyzowany - 1 szt.
jogurt naturalny (opcjonalnie) - 2 łyżki

Dodatkowe informacje:

Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku wymieszanym z wodą i stevią (ciągle mieszając), a następnie przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą w celu stężenia.
KROK 2:  Po stężeniu ciasto wyciągnąć z formy i przekroić poziomo na dwie części, a następnie zapiec je przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
KROK 3:  Dynię upiec w jednym kawałku przez 40 minut również w temperaturze 180 stopni.
KROK 4:  Upieczoną dynię zblendować z orzechami nerkowca i mlekiem migdałowym na gładką masę.
KROK 5:  Torcik przełożyć masą dyniową i udekorować jogurtem, kawałkami brzoskwini oraz hibiskusem.
15 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZKA KUKURYDZIANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BRZOSKWINIA W ZALEWIE BIO 670 g - BATOM

    Więcej o produkcie na stronie

    BRZOSKWINIA W ZALEWIE BIO 670 g - BATOM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 0,80 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    DYNIA HOKKAIDO ŚWIEŻA BIO (około 0,80 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JOGURT NATURALNY (3,8 % TŁUSZCZU W MLEKU) BIO 150 g - SOBBEKE

    Więcej o produkcie na stronie

    JOGURT NATURALNY (3,8 % TŁUSZCZU W MLEKU) BIO 150 g - SOBBEKE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NAPÓJ MIGDAŁOWY INTENSE Z WAPNIEM Z ALG MORSKICH BIO 1 L - BJORG

    Więcej o produkcie na stronie

    NAPÓJ MIGDAŁOWY INTENSE Z WAPNIEM Z ALG MORSKICH BIO 1 L - BJORG

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY NERKOWCA BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY NERKOWCA BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika foodmania

  • Koktajl zielona moc

     foodmania
  • Migdałowe babeczki z cukinii

     foodmania
  • Hummus z groszkiem

     foodmania
  • Wegetariańskie przekąski na sałacie

     foodmania
  • Smoothie bowl z sezamkami

     foodmania
  • Ciasteczka amarantusowe z bananem i daktylami

     foodmania
  • Makaron z cukinii z młodym groszkiem

     foodmania
  • Kokosowe ciasto z galaretką z tapioki i miechunką

     foodmania
  • Babeczki dyniowe z orzechami pecan i jagodami goji

     foodmania
  • Ser z ziemniaka

     foodmania
  • Shake truskawkowo-brzoskwiniowy

     foodmania
  • Migdałowe babeczki z masłem z nerkowców

     foodmania
  • Kakaowe tarty z kremem i letnimi owocami

     foodmania
  • Truskawkowo- bananowy koktajl z chia

     foodmania
  • Kokosowo- amarantusowy chlebek z jagodami goji

     foodmania
  • Grillowana polenta z pieczonymi pomidorami

     foodmania
  • Buraczkowa owsianka z karobem

     foodmania
  • Ciasteczka owsiane z orzeszkami ziemnymi

     foodmania
  • Babeczki kukurydziane z orzechami brazylijskimi na zimno

     foodmania
  • Kokosowe babeczki z borówkami i nerkowcami

     foodmania
  • Lekkie bułeczki z owocami

     foodmania
  • Dyniowe curry z kalafiorem

     foodmania
  • Pomidorowo - jarmużowy makaron z orzechami laskowymi

     foodmania
  • Migdałowe babeczki z wanilią i malinami

     foodmania
  • Naleśniki z mąki teff

     foodmania
  • Ciasto ryżowo- kokosowe z malinami

     foodmania
  • Batatowe kotleciki z kolorową komosą i selerem naciowym

     foodmania
  • Potrawka z indyka z kaszą jaglaną

     foodmania
  • Truskawkowy pudding z tapioki z sorbetem

     foodmania
  • Lodowe ciasto z malinami

     foodmania
  • Chałwa z jagodami goji

     foodmania
  • Kolorowy mus owocowy z amarantusem

     foodmania
  • Gryczany pasztet z pieczarkami

     foodmania
  • Kokosowe babeczki z truskawkowym kremem jaglanym

     foodmania
  • Batony energetyczne z daktyli i nerkowców

     foodmania
  • Migdałowy bananowiec

     foodmania
  • Karobowy koktajl jaglany

     foodmania
  • Pomidorowa pasta jaglana

     foodmania
  • Chałwowy sernik jaglany z czereśniami

     foodmania
  • Babeczki owsiano- dyniowe

     foodmania
  • Jaglany placek z tartymi jabłkami i raw kruszonką

     foodmania
  • Jaglany snickers

     foodmania
  • Ciasto owsiane z owocowym dżemem chia

     foodmania
  • Biszkopt jaglany z owocami

     foodmania
  • Lody matcha z chia i truskawkami

     foodmania
  • Babeczki z borówkami i daktylami

     foodmania
  • Papryka faszerowana kasza jaglaną i pieczarkami

     foodmania
  • Kakaowe ciasteczka owsiane z kremem

     foodmania
  • Dietetyczna ryba po grecku

     foodmania
  • Tarta figoa z nutą kokosa

     foodmania
  • Krem z cukinii z makaronem ryżowym

     foodmania
  • Krem z ciecierzycy z kurkami

     foodmania
  • Daktylowe myffiny z kuskusu

     foodmania
  • Trójsmakowy budyń jaglany

     foodmania
  • Lody bananowe z nerkowcami

     foodmania
  • Migdałowe muffinki z borówkami

     foodmania
  • Świąteczny migdałowiec

     foodmania
  • Makaron ryżowy z pesto pietruszkowym

     foodmania
  • Orkiszowe pierogi z soczewicą i pieczarkami

     foodmania
  • Krem z jarmużu z amarantusem

     foodmania
  • Lekkie babeczki z figami

     foodmania
  • Ciecierzycowa tarta z musem dyniowym i pomidorkami

     foodmania
  • Kokosowe zapiekanki z ciecierzycy

     foodmania
  • Sernik bananowo- dyniowy

     foodmania
  • Jaglane ciasteczka ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami

     foodmania
  • Polenta z sosem w stylu meksykańskim

     foodmania
  • Babeczki z komosy z białym makiem

     foodmania
  • Pudding mix

     foodmania
  • Jabłkowe babeczki z orzechami włoskimi

     foodmania
  • Amarantusowy placek z kokosowym kremem i owocami

     foodmania
  • Brownie z kaszy gryczanej z żurawiną i truskawkami

     foodmania
  • Jagodowe lody w jadalnej miseczce

     foodmania
  • Amarantusowe bułeczki z jagodowym dżemem chia

     foodmania
  • Koktajl wieloowocowy

     foodmania
  • Pieczony tofurnik pinacolada

     foodmania
  • Sorbet jagodowy z nerkowcami

     foodmania
  • Owsianka z mango i granatem

     foodmania
  • Ciastka dyniowo- migdałowe

     foodmania
  • Koktajl owoce leśne

     foodmania
  • Owsiane babeczki z bananmi i nerkowcami

     foodmania
  • Dyniowe placki z lekką sałatką

     foodmania
  • Hummus z kurkumą

     foodmania
  • Papryki faszerowane kaszą jaglaną i algami

     foodmania
  • Jagielnik z miodem i masłem orzechowym

     foodmania
  • Dynia faszerowana pomidorowym risotto z bazylią

     foodmania
  • Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu

     foodmania
  • Jaglany makowiec z jagodami goji i kruszonym ziarnem kakao

     foodmania
  • Imbirowy krem z marchwi

     foodmania
  • Herbaciana tapioka owocowa

     foodmania
  • Kokosowe babeczki z masłem orzechowym i malinami

     foodmania
  • Kotleciki z dorsza z pieczonymi ziemniakami

     foodmania
  • Koktajl na piękną cerę

     foodmania
  • Aromatyczne babeczki z orzechami włoskimi

     foodmania
  • Koktajl warzywny buraczano-pietruszkowy z rukolą

     foodmania
  • Ciasto jaglane z borówkami

     foodmania
  • Trójsmakowe sorbety

     foodmania
  • Raw ciasto marchewkowe

     foodmania
  • Pralinki jaglane z jabłkami

     foodmania
  • Bezglutenowe ciasto pudding z kruszonką

     foodmania
  • Zapiekanka jaglana z warzywami

     foodmania
  • Jaglane muffiny z dynią i żurawiną

     foodmania
  • Sałatka ziemniaczana z jabłkiem

     foodmania
  • Owocowa tarta na migdałowym spodzie

     foodmania
  • Wytrawne tarty z pestek dyni z pomidorkami

     foodmania
  • Dyniowy koktajl jaglany z figą

     foodmania
  • Truskawkowo- waniliowy deser z nerkowców

     foodmania
  • Biały makowiec z komosy

     foodmania
  • Czekoladowe ciasto bez pieczenia

     foodmania
  • Truskawki zapiekane pod delikatną kruszonką

     foodmania
  • Jęczmienne babeczki z morelami

     foodmania
  • Pomarańczowe ciasteczka jaglane z amarantusem

     foodmania
  • Jaglanka pełna owoców

     foodmania
  • Czarny ryż na kwiecie z cukinii

     foodmania
  • Kokosowy sernik jaglany z nutą wanilii i truskawkami

     foodmania
  • Budyń jaglany z kaki i jagodami goji

     foodmania
  • Dyniowy omlet z ciecierzycy

     foodmania
  • Makaron jaglany z sosem jogurtowym, prażoną ciecierzycą i suszonymi pomidorami

     foodmania
  • Aromatyczny mus jabłkowy

     foodmania
  • Kolorowa sałatka z awokado

     foodmania
  • Kakaowe babeczki z mieszanki kasz

     foodmania
  • Kotleciki ziemniaczane w panierce z ciecierzycy

     foodmania
  • Orzechowe muffinki z kolorowej komosy

     foodmania
  • Naleśniki z samej kaszy gryczanej

     foodmania
  • Pieczone placki ziemniaczane

     foodmania
  • Krem pieczarkowo- ziemniaczany

     foodmania
  • Owocowy tort z arbuza

     foodmania
  • Owocowy chłodnik z amarantusem

     foodmania
  • Wegańska sałatka z ziemniakami i awokado

     foodmania
  • Żołędziowe babeczki z białym makiem

     foodmania
  • Ryżowe kotleciki z fenkułem i babką płesznik

     foodmania
  • Hummus buraczkowy

     foodmania
  • Kokosowo-zbożowe ciasto z polewą

     foodmania
  • Orzechowe kule z kaszy jaglanej

     foodmania
  • Jabłka zapiekane w kruchym cieście

     foodmania
  • Gryczany omlet z czekośliwką i czekoladą

     foodmania
  • Babeczki migdałowe z orzechami brazylijskimi

     foodmania
  • Dyniowa galaretka z morwą białą

     foodmania
  • Czekoladowe naleśniki gryczane

     foodmania
  • Spaghetti z cukinii

     foodmania
  • Kakaowe ciasto fasolowe z nerkowcami

     foodmania
  • Pralinki z fig i nerkowców

     foodmania
  • Aromatyczna sałatka z komosą

     foodmania
  • Rolada migdałowa z masą i morwą czarną

     foodmania
  • Pasta z pestek dyni i bobu

     foodmania
  • Babeczki z gruszką i chia

     foodmania
  • Gryczane naleśniki z dynią i amarantusem

     foodmania
  • Tarta kukurydziana z morelami

     foodmania
  • Sałatka z makaronem z młodym jęczmieniem

     foodmania
  • Cytrynowe kukurydziane babeczki

     foodmania
  • Brokułowa sałatka z algami

     foodmania
  • Makaron z warzywami i tofu

     foodmania
  • Komosowe babeczki z matcha i awokado

     foodmania
  • Placuszki owsiano- sojowe

     foodmania
  • Rolada z polenty na wytrawnie

     foodmania
  • Batatowo-kokosowe ciasteczka z kruszonym ziarnem kakao

     foodmania
  • Koktajl truskawka-brzoskwinia-jabłko

     foodmania
  • Dyniowe ciasteczka z rodzynkami

     foodmania
  • Truskawkowo-bananowa owsianka

     foodmania
  • Raw lava cake z wiśniami i nutą mięty

     foodmania
  • Orzechowy budyń z pietruszki z truskawkami

     foodmania
  • Placuszki gryczane z owocami

     foodmania
  • Fasolka mung w sosie dyniowym

     foodmania
  • Sałatka jarzynowa z gryczanym chlebem

     foodmania
  • Orientalna zupa z grzybami mun

     foodmania
  • Budyń jaglany z miodem z sokiem z bzu

     foodmania
  • Orzechowy amarantus

     foodmania
  • Szybka granola z patelni

     foodmania
  • Ciasto amarantusowe z malinami

     foodmania
  • Kokosowo- jaglana szarlotka z miodem

     foodmania
  • Twarogowe ciasto bezglutenowe z polewą

     foodmania
  • Świąteczny keks otrębowy

     foodmania
  • Bananowe babeczki z nerkowców

     foodmania
  • Pudding jaglany z musem truskawkowym

     foodmania
  • Jaglano - pietruszkowe burgery w bułce gryczanej

     foodmania
  • Kakaowe lody z wiśniami

     foodmania
  • Bakaliowe ciastka z waniliowym kremem i malinami

     foodmania
  • Polenta zapiekana z bananami i amarantusem

     foodmania
  • Ciasto z kuskusu ze śliwkami

     foodmania
  • Koktajl bananowy z karobem i morwą białą

     foodmania
  • Krążki ananasa zapiekane w cieście migdałowym

     foodmania
  • Bananowy pudding jaglany z ziarnami kakao i nutą wanilii

     foodmania
  • Krem jaglany Rafaello

     foodmania
  • Aromatyczne babeczki brownie

     foodmania
  • Pudding chia z tahini i musem truskawkowym

     foodmania
  • Bezglutenowy makaron z ajvarem i fasolką

     foodmania
  • Placuszki ryżowe z owocami

     foodmania
  • Chrupiące ciasteczka jaglane z nerkowcami

     foodmania
  • Sałatka z makaronem z batatów

     foodmania
  • Dietetyczne muffiny z truskawkami

     foodmania
  • Dyniowo- pomarańczowy krem z migdałami

     foodmania
  • Cytrusowy mus owsiany

     foodmania
  • Granola jabłkowa

     foodmania
  • Krem z kalafiora z czarnym ryżem

     foodmania
  • Kule ryżowe w orzechach

     foodmania
  • Selerowe burgery z gryki w sezamie

     foodmania
  • Koperkowe kotleciki z dynią

     foodmania
  • Pierogi ryżowe z marchewką

     foodmania
  • LODY JAGODA- PORZECZKA- MORELA

     foodmania
  • Mocno słodkie muffiny jaglane

     foodmania
  • Sajgonki owocowe

     foodmania
  • Krem paprykowo- dyniowy z amarantusem

     foodmania
  • Świeża sałatka z makaronem ryżowym i mango

     foodmania
  • Witaminowy napój oczyszczający wątrobę

     foodmania
  • Sajgonki z czarnym ryżem na słodko

     foodmania
  • Kukurydziany jabłecznik na zimno

     foodmania
  • Buddha bowl z kaszą jaglaną i komosą

     foodmania
  • Budyń jaglany z tahini i pomarańczami

     foodmania
  • Placek z polenty na słodko

     foodmania
  • Kokosowy pudding chia z dynią

     foodmania
  • Krem dyniowy z morelami i bananem

     foodmania
  • Smoothe z melonem i budyniem jaglanym

     foodmania
  • Bananowe lody z masłem orzechowym i daktylami

     foodmania
  • Kotlety z selera i soczewicy

     foodmania
  • Fasolowy Murzynek z karobem

     foodmania
  • Oczyszczający napój z chia

     foodmania
  • Ciasto kokosowe z rabarbarem

     foodmania
  • Warzywne pizzerinki z kalafiora

     foodmania
  • Amarantusowy pasztet z fasoli mung

     foodmania
  • Babeczki z kaszy bulgur z czekośliwką

     foodmania
  • Gofry owsiane z jogurtem naturalnym

     foodmania
  • Sałatka z polentą i pieczoną dynią

     foodmania
  • Krem z jarzyn z kaszą jaglaną

     foodmania
  • Kokosowo - jaglane ciasto ze śliwkami

     foodmania
  • Gryczano-kokosowe placuszki

     foodmania
  • Muffiny z soczewicy

     foodmania
  • Owocowe kulki z kuskus

     foodmania
  • Sernik na zimno z brzoskwiniami

     foodmania
  • Ciasto bananowe z rodzynkami

     foodmania
  • Kukurydziana zapiekanka z barówkami

     foodmania
  • Bezglutenowe krokiety w sezamie

     foodmania
  • Wytrawne muffiny z kuskusu

     foodmania
  • Sałatka z amarantusem i warzywami

     foodmania
  • Tartaletki ryżowo- daktylowe z masą kokosową i owocami

     foodmania
  • Dyniowo - kokosowe curry z kaszą jaglaną

     foodmania
  • Zapiekana polenta z morelami

     foodmania
  • Migdałowe szarlotki z daktylami i nerkowcami

     foodmania
  • Pralinkowe tartaletki

     foodmania
  • Raw rolada makowa

     foodmania
  • Sushi po polsku

     foodmania
  • Deser Snickers

     foodmania
  • Kruche orzechowe kuleczki

     foodmania
  • Carpacio z buraków z fetą

     foodmania
  • Placuszki gryczane z czarnuszką

     foodmania
  • Liście nori z dodatkami

     foodmania
  • Kruche jaglane szarlotki z amarantusem

     foodmania
  • Makaron ryżowy ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i dynią

     foodmania
  • Migdałowe ciasto z bakaliami

     foodmania
  • Zapiekane naleśniki orzechowo- piernikowe

     foodmania
  • Kasza gryczana z tofu

     foodmania
  • Muffiny z fasoli z bakaliami

     foodmania
  • Ciasto

     foodmania
  • Roladki z cukinii z pastą z fasoli adzuki

     foodmania
  • Makaron z cukinii z pesto pomidorowym

     foodmania
  • Placki dyniowe na słodko

     foodmania
  • Słodkie bezglutenowe paluchy z figami

     foodmania
  • Żołędziowe ciasto z dynią

     foodmania
  • Wegańskie słodkie bułeczki z serem jaglanym

     foodmania
  • Kokosowe ciasteczka jaglane

     foodmania
  • Kakaowe babeczki z nerkowcami

     foodmania
  • Ciastczka jaglane w 3 smakach

     foodmania
  • Lekkie omlety z kremem kokosowym

     foodmania
  • Truskawkowo- jagodowy pudding chia

     foodmania
  • Jaglany budyń z czekośliwką

     foodmania
  • Ciasteczka z ekspandowanej gryki z guaraną

     foodmania
  • Jaglany jabłecznik z amarantusem

     foodmania
  • Kulki mocy z chia i migdałami

     foodmania
  • Jaglany mus z dynią i jabłkiem

     foodmania
  • Daktylowe ciasteczka z nadzieniem

     foodmania
  • Kokosowa szarlotka z amarantusową bezą

     foodmania
  • Babeczki piernikowe

     foodmania
  • Ziołowa sałatka z kaszą jaglaną, bobem i ananasem

     foodmania
  • Keks z fasoli

     foodmania
  • Hummus pietruszkowy

     foodmania
  • Owocowy koktajl z zieloną kawą

     foodmania
  • Komosowy omlet z masłem orzechowym

     foodmania
  • Czarna quinoa z buraczkami i fetą

     foodmania
  • Grejpfrutowe babeczki z cynamonem

     foodmania
  • Ciasteczka ryżowe

     foodmania
  • Tartaletki z owsianką

     foodmania
  • Piernik sojowo- gryczany z powidłami

     foodmania
  • Ciecierzycowe pralinki w różnych smakach

     foodmania
  • Kokosowe ciasteczka z daktylami

     foodmania
  • Chlebek ciecierzycowy z warzywami

     foodmania
  • Marchewkowe chlebki jaglane

     foodmania
  • Piramidki z kuskusu kukurydzianego z kolorową sałątką

     foodmania
  • Komosowo- amarantusowe ciasteczka z mango

     foodmania
  • Migdałowe tartaletki z musem dyniowym i miodem

     foodmania
  • Kotlety jaglane ze szpinakiem

     foodmania
  • Orzeźwiający koktajl z czarnej porzeczki

     foodmania
  • Kotleciki jaglane z brokułem i nacią

     foodmania
  • Komosianka z orzechami brazylijskimi i syropem daktylowym

     foodmania
  • Korzenne ciasto marchewkowe

     foodmania
  • Burgery z bobu

     foodmania
  • Dwukolorowy budyń kukurydziany

     foodmania
  • Danie jednogarnkowe z amarantusem

     foodmania
  • Dietetyczne scones owsiane

     foodmania
  • Makaron ryżowy z jajkiem i warzywami

     foodmania
  • Komosowe ciasteczka z bakaliami

     foodmania
  • Pudding jaglany z musem mango i orzechami brazylijskimi

     foodmania
  • Krem paprykowo- pomidorowy z wędzonym tofu

     foodmania
  • Krem z dyni

     foodmania
  • Tartaletki z kremem jaglanym i owocami

     foodmania
  • Kokosowe ciasto z budyniem jaglanym i truskawkami

     foodmania
  • Kremowa owsianka bananowa z jeżynami

     foodmania
  • Makaron ryżowy z patisonem

     foodmania
  • Warstwowy sernik jaglany z lodami ryżowymi

     foodmania
  • Paluchy ryżowe z topinamburem

     foodmania
  • Sałatka tabule

     foodmania
  • Keks ryżowy

     foodmania
  • Słodkie amarantusowe chlebki z chia

     foodmania
  • Makaron owsiany z sosem pomidorowo- dyniowym

     foodmania
  • Makaron z jarmużem i sosem z nerkowców

     foodmania
  • Naleśniki kukurydziane ze smażonymi warzywami

     foodmania
  • Pasta czekoladowo- chałwowa z kaszy jaglanej

     foodmania
  • Kasza jaglana zapiekana z warzywami i jajkami

     foodmania
  • Ciasto kasztanowe z bakaliami

     foodmania
  • Mus malinowo-brzoskwiniowo-bananowy

     foodmania
  • Chlebki z ciecierzycy

     foodmania
  • Kokosowe bułeczki z truskawkami

     foodmania
  • Jaglanka ze śliwakmi na dobre trawienie

     foodmania
  • Kopiec kreta (na zdrowo!)

     foodmania
  • Owsiane tartaletki z winogronami

     foodmania
  • Placek ze śnieżną pierzynką i żurawiną

     foodmania
  • Paluchy ryżowe z bakaliami

     foodmania
  • Wegańska kiełbasa z suszonymi pomidorami

     foodmania
  • Buraczkowe ciasto z morwą białą

     foodmania
  • Truskawkowe babeczki z kuskusu

     foodmania
  • Wegańska pizza na orkiszowym spodzie

     foodmania
  • Sajgonki z kremem waniliowym i owocami

     foodmania
  • Borówkowe kokilki z kuskusem i amarantusem

     foodmania
  • Hummus- z dynią czy burakiem?

     foodmania
  • Bajaderki śliwkowe

     foodmania
  • Jagodzianki z komosy

     foodmania
  • Raw sernik z nerkowców i mango

     foodmania
  • Chlebek bananowy

     foodmania
  • Wegetariańskie muffiny z nutą cynamonu

     foodmania
  • Kruche jaglane tartaletki z kremem waniliowym i granatem

     foodmania
  • Biszkopt ryżowy z bakaliami

     foodmania
  • Koktajl mocno owocowy

     foodmania
  • Lekka tartaletka z kremem ryżowym

     foodmania
  • Ciasteczka z komosy i chia

     foodmania
  • Koktajl z aloesem

     foodmania
  • Owocowe ciasto na zimno z kuskusu

     foodmania
  • Sajgonki z warzywami i sosem jogurtowym

     foodmania
  • Owocowe ciasto galaretkowe

     foodmania
  • Ciecierzyca z kalafiorem w sosie dyniowo-jarmużowym

     foodmania
  • Chłodnik botwinkowy z kaszą jaglaną i nasionami konopi

     foodmania
  • Kokosowy marchewkowiec bez pieczenia

     foodmania
  • Risotto buraczkowe z suszonym mango i orzechami laskowymi

     foodmania
  • Kasza gryczana z młodym groszkiem

     foodmania
  • Zapiekanka jaglana z papryką i brokułem

     foodmania
  • Warzywa zapiekane pod jaglaną skorupką

     foodmania
  • Pomidory nafaszerowane amarantusem

     foodmania
  • Bezglutenowe babeczki z jagodami

     foodmania
  • Serniczki kokosowe z kruszonym ziarnem kakao

     foodmania
  • Murzynek otrębowy

     foodmania
  • Pasta twarogowa na słodko

     foodmania
  • Zapiekana owsianka a'la szarlotka

     foodmania
  • Szarlotka gryczana

     foodmania
  • Wegańska pizza na spodzie gryczano - żytnim

     foodmania
  • Fit tort kokosowo - czekoladowy

     foodmania
  • Migdałowe babeczki z mango

     foodmania
  • Sałatka z młodym groszkiem i kalarepą

     foodmania
  • Karmelowy sernik na zimno z jagodami

     foodmania
  • Cytrynowe ciasto jaglane z borówkami

     foodmania
  • Brzoskwiniowa kasza kukurydziana z musem morelowym i borówkami

     foodmania
  • Kulinarny recykling - ciasteczka z domowym dżemem

     foodmania
  • Ciasto cynamonowe z kremem z komosy

     foodmania
  • Batoniki migdałowo- figowe

     foodmania
  • Bananowe sushi

     foodmania
  • Zapiekanka jaglana z czarną fasolką i botwiną

     foodmania
  • Ciastka zbożowe z bakaliami

     foodmania
  • Sajgonki z masą jaglano - makową

     foodmania
  • Budyń jaglano-dyniowy z nerkowcami

     foodmania
  • Antyoksydacyjny koktajl z aloesem

     foodmania
  • Lody bananowe z rawnollą

     foodmania
  • Bakaliowe praliny z ciecierzycy

     foodmania
  • Kokosowo- kakaowy galaretkowiec z chia

     foodmania
  • Burgery z botwinką i chłodnik wiosseny

     foodmania
  • Kakaowa tarta jaglana z galaretką wiśniową

     foodmania
  • Tarta z jaglanym kremem z nerkowców

     foodmania
  • Kolorowy ryż pomidorowy

     foodmania
  • Kruche ciasteczka z masą makową

     foodmania
  • Lody miętowe z chia

     foodmania
  • Muffiny migdałowo- owsiane z dynią

     foodmania
  • Babeczki kokosowe z płatkami ryżowymi i jagodami goji

     foodmania
  • Keksowe babeczki jaglane

     foodmania
  • Lekka warzywna sałatka z miętą

     foodmania
  • Omlet owsiany

     foodmania
  • Kasza jaglana z jarmużem

     foodmania
  • Barszcz czerwony z makaronem jaglanym

     foodmania
  • Tofurnik na kruchym spodzie z masłem orzechowym

     foodmania
  • Owsiana krajanka z ananasem

     foodmania
  • Kukurydziane babeczki z malinami i daktylami

     foodmania
  • Lody bananowe z masłem orzechowym

     foodmania
  • Migdałowe tartaletki z chia

     foodmania
  • Wegański rosół

     foodmania
  • Słodkie biszkopty jaglane

     foodmania
  • Szparagi w chrupiącym cieście

     foodmania
  • Kruche tartaletki z kremem jaglanym i mandarynkami

     foodmania
  • Dyniowe babeczki z bananem

     foodmania
  • Kukurydziany placek z żurawiną

     foodmania
  • Buraczkowe kotlety z kaszy bulgur

     foodmania
  • Kokosowo- amarantusowe ciasteczka z makiem

     foodmania
  • Zielone knedle jaglane

     foodmania
  • Jaglane kopytka z mąką dyniową

     foodmania
  • Cieciorkowa krajanka z owocami

     foodmania
  • Jagodowy pudding chia z różą i morwą białą

     foodmania
  • Cykoria zapiekana z sosem pomidorowym

     foodmania
  • Kruche ciasteczka z kremem komosowym i owocami

     foodmania
  • Koktajl na zgrabną sylwetkę

     foodmania
  • Kokosowa tarta letnie skarby

     foodmania
  • Fasolowe brownie

     foodmania
  • Detox bowl

     foodmania
  • Gofry z kremem jaglano- daktylowym i kaki

     foodmania
  • Wegetariańska pizza z ziemniaków

     foodmania
  • Dyniowa jaglanka z miodem

     foodmania
  • Kakaowe ciasto z fasoli z morwą białą

     foodmania
  • Bananowe ptasie mleczko

     foodmania
  • Jadalna miseczka z owocami

     foodmania
  • Ciasteczka kasztanowe z migdałami i daktylami

     foodmania
  • Kukurydziane ciasto z gruszką

     foodmania
  • Jęczmienne muffiny z buraczkami

     foodmania
  • Owsiane tarty z kremem kakaowym i truskawkami

     foodmania
  • Hummus pieczarkowy

     foodmania
  • Ryżowa sałatka z buraczkami i orzechami włoskimi

     foodmania
  • Serniczki jaglane

     foodmania
  • Zapiekane spaghetti z warzywami

     foodmania
  • Marchewkowe ciasteczka jaglane z bakaliami

     foodmania
  • Amarantusowo- żołędziowe babeczki z polentą

     foodmania
  • Ciasteczka żytnie z jagodami goji

     foodmania
  • Tartaletki z kremem jaglanym i mango

     foodmania
  • Muffiny z kuskusu z truskawkami

     foodmania
  • Dyniowe kluski z czekośliwką

     foodmania
  • BEZGLUTENOWE BABECZKI JAGLANE Z JAGODAMI GOJI

     foodmania
  • Ciecierzycowe placki z polewą i bakaliami

     foodmania
  • Jabłkowe ciasteczka wielozbożowe

     foodmania
  • Kukurydziane babeczki z borókami i migdałami

     foodmania
  • Bakłażan faszerowany czarnym ryżem

     foodmania
  • Wegańskie ciasto Śliwkowiec

     foodmania
  • Słoneczny czarny ryż z warzywami

     foodmania
  • Amarantusowy budyniowiec na kruchym spodzie

     foodmania
  • Truskawkowo- buraczkowy chłodnik z makaronem

     foodmania
  • Buraczkowy jagielnik na figowym spodzie

     foodmania
  • Ciasteczka Pisanki z kaszy jaglanej

     foodmania
  • Jabłkowe ciasto z kuskusem

     foodmania
  • Pierniki owsiane

     foodmania
  • Raw bakaliowe batoniki z amarantusa

     foodmania
  • Krem z gruszki i pietruszki

     foodmania
  • Pizza na spodzie z komosy ryżowej z brokułem

     foodmania
  • Gryczane ciasto drożdżowe ze śliwkamici cynamonem

     foodmania
  • Karobowo- jaglane babczeki z kremem i suszonym ananasem

     foodmania
  • Koktajl chia z ziarnami złotego lnu

     foodmania
  • TARTALETKI Z POLENTY Z MUSEM OWOCOWYM

     foodmania
  • Kremowy koktajl daktylowy

     foodmania
  • Cynamonowe muffiny sojowe

     foodmania
  • Lody jeżynowe z pralinami

     foodmania
  • Jaglane praliny z czereśniami i chia

     foodmania
  • Krem z pieczonych pomidorów z dzikim ryżem

     foodmania
  • Jaglane burgery z dynią i groszkiem

     foodmania
  • Pralinki jaglano- amarantusowe z makiem

     foodmania
  • Krem pomidorowo- dyniowy z kaszą jaglaną i kukurydzą

     foodmania
  • Szparagi na czarnym ryżu i pieczonej dyni piżmowej

     foodmania
  • Tarta z nerkowcami i mandarynkami

     foodmania
  • Lekkie babeczki z kakao

     foodmania
  • Granola pełna ziaren

     foodmania
  • Jabłecznik otrębowy

     foodmania
  • Tartaletki z kremem kakaowym i owocami

     foodmania
  • Truskawkowa zapiekanka jaglana z miętą

     foodmania
  • Babeczki marchewkowe z migdałami

     foodmania
  • Pudding amarantusowy z migdałami i kokosem

     foodmania
  • Kukurydziany biszkopt z jagodami

     foodmania
  • Migdałowo-karobowe ciasto z gryki

     foodmania
  • Dyniowe burgery z kaszy jaglanej i amarantusa

     foodmania
  • Jaglany krem orzechowo - czekoladowy

     foodmania
  • Wegańska tarta z różą i malinami

     foodmania
  • Muffiny z kuskusu z nutą pomarańczy

     foodmania
  • Tarta

     foodmania
  • Paluchy jaglane z ziarenkami

     foodmania
  • Pizzerinki z grochu z warzywami i lubczykiem

     foodmania
  • Dyniowo- daktylowy omlet na słodko

     foodmania
  • Delikatna krajanka z bakaliami

     foodmania
  • Kukurydziane kopytka na puree dyniowym

     foodmania
  • Omlet owsiany z musem dyniowym

     foodmania
  • Komosowe ciasteczka z lucumą

     foodmania
  • Kotleciki jaglane z pieczarkami

     foodmania
  • Krem czekoladowo - kokosowy

     foodmania
  • Dyniowy krem z kolorowymi marchewkami i suszonymi pomidorami

     foodmania
  • Koktajl na odporność

     foodmania
  • Paprykarz z kaszy jaglanej

     foodmania
  • Brzoskwiniowa tarta z komosy

     foodmania
  • Kasza gryczana z buraczkami i fetą

     foodmania
  • Zapiekany sernik z jagodami i nasionami konopi

     foodmania
  • Kokosowy sernik zebra

     foodmania
  • Pilaw z kalafiora

     foodmania
  • Dyniowe burgery jaglane z tahini i ogórkami małosolnymi

     foodmania
  • Jaglane ciasteczka z orzechami 3-składnikowe

     foodmania
  • Orkiszanka z różnościami

     foodmania
  • Budyń jaglany z malinami i orzechami laskowymi

     foodmania
  • Raw rolada z kremem i truskawkami

     foodmania
  • Gnocchi jaglane z dynią

     foodmania
  • Żołędziowy chleb z babką płesznik

     foodmania
  • Libańska sałatka z kuskusem i ziołami

     foodmania
  • Mleczna kanapka

     foodmania
  • Makaron orkiszowy z warzywami

     foodmania
  • Kokosowe brwonie z fasoli adzuki

     foodmania
  • Ciasto owsiane z orzechami brazylijskimi

     foodmania
  • Kanapkowa pasta z cukinii

     foodmania
  • Biały makowiec z komosą ryżową

     foodmania
  • Amarantus na słodko

     foodmania
  • Buraczkowy mazurek z jagodami acai

     foodmania
  • Krem dyniowy z prażoną ciecierzycą

     foodmania
  • Malinowe smoothie jaglane

     foodmania
  • Makaron z wegańskim serem i orzeszkami piniowymi

     foodmania
  • Brzoskwinie zapiekane pod amarantusem

     foodmania
  • Hummus z botwiną

     foodmania
  • Pudding kukurydziany z musem malinowym

     foodmania
  • Pasta z bobu z wakame i konopiami

     foodmania
  • Owsianka a'la szarlotka

     foodmania
  • Krajanka żołędziowa z młodym jęczmieniem

     foodmania
  • Szybka jaglanka z miodem i masłem orzechowym

     foodmania
  • Kukurydziane gofry z kremem jaglanym

     foodmania
  • Kukurydziane babeczki z jagodami

     foodmania
  • Jogurtowe ciasto kukurydziane

     foodmania
  • Karobowy pudding owsiany z nerkowcami

     foodmania
  • Ser z ziemniaka i marchewki

     foodmania
  • Kokosowe ciasteczka z matcha i awokado

     foodmania
  • Jabłkowe batony owsiane z suszonymi morelami i syropem klonowym

     foodmania
  • Lekka sałatka z wegańskim sosem konopnym

     foodmania
  • Sałatka z ciecierzycą i dressingiem z tofu

     foodmania
  • Kasztanowo - orkiszowe babeczki z karobem

     foodmania
  • Bezglutenowy naked cake

     foodmania
  • Kulki śniadaniowe

     foodmania
  • Letnia tarta z wanilią i owocami

     foodmania
Zobacz więcej przepisów
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Piękna dekoracja pysznego torcika.;)
13.02.2017, godz. 00:30
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super torcik
14.08.2017, godz. 19:04
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Smakowity i uroczy
03.03.2018, godz. 00:47
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
29.01.2019, godz. 15:32
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszne i zdrowe
24.04.2019, godz. 09:11
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
super
05.09.2019, godz. 11:38
Renixx
Renixx powiedział/a:
Pyszny torcik
19.04.2020, godz. 16:16
Nikita
Nikita powiedział/a:
Apetyczny torcik
30.05.2020, godz. 19:50
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Bardzo kuszący
30.09.2020, godz. 14:27

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).