Bakłażan faszerowany czarnym ryżem
foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
ryż czarny - 6 łyżek
czerwona fasola (konserwowa) - 240 g
koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
curry - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
czosnek niedźwiedzi - 1 szczypta
papryka słodka - 1 szczypta
papryczka chilli - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Danie nieco nietypowe, jednak warte spróbowania! Bakłażan faszerowany czarnym ryżem jest sycący i pełen zdrowych składników z lekką nutką orientu!Sposób przygotowania:
Więcej o czarnym ryżu przeczytaj tutaj: gotujwstylueko.pl/eko-kuchnia-1/wiemy-co-jemy/czarny-ryz-cesarska-potrawa
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.