Kotlety z selera i soczewicy
foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe, grzyby
Składniki:
soczewica zielona - 50 g
seler - 1 szt.
kukurydza konserwowa - 4 łyżki
jajko - 1 szt.
len mielony - 1 łyżka
szczypiorek - 1 szczypta
pomidory suszone z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim - 1 szczypta
curry - 1 szczypta
papryka słodka - 1 szczypta
rzodkiweki - 4 szt.
pomidory cherry - 5 szt.
dynia - 200 g
oliwa - 1 łyżeczka
przyprawy
sól morska szczypta
pieprz ziołowy szczypta
tymianek szczypta
oregano szczypta
Dodatkowe informacje:
Po takim obiedzie można góry przenosić! ;)Sposób przygotowania:
1. Selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zblendować i odcedzić z nadmiaru wody.
2.Soczewicę namoczyć przez kilka godzin, a następnie również ugotować.
3.Wszystkie składniki na kotlety dokładnie ze sobą połączyć.
4.Uformować kotlety i piec około 25 minut w 200 stopniach.
1.Pieczarki obrać ze skórki i ugotować do całkowitej miękkości.
2.Następnie zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem przypraw.
1.Warzywa umyć, skropić oliwą i oprószyć przyprawami.
2.Zapiekać w piekarniku, podobnie jak kotlety, przez 25 minut w 200 stopniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.