![Orkiszowe pierogi z soczewicą i pieczarkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-11/10511-photo-main.jpg)
Orkiszowe pierogi z soczewicą i pieczarkami
![](/cache/a32x32/files/users/283-avatar-155827587.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: dla dzieci, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, strączkowe, orkisz
Składniki:
ciasto: sól himalajska - 1 szczypta
ciasto: olej ryżowy - 2 łyżki
ciasto: ciepła woda - 1 szklanka
farsz: zielona soczewica - 300 g
farsz: pieczarki - 0,5 kg
farsz: cebula - 1 szt.
farsz: sól himalajska - 1 szczypta
farsz: curry - 1 szczypta
farsz: kumin - 1 szczypta
farsz: kolendra - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.