Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicypaulinawasylczak Polubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Zielony koktajl ze spiruliną

Zielony koktajl ze spiruliną

Magdalena Nagler - foodmania
15 9 10 min
Kruche ciasto z jagodami i bananami

Kruche ciasto z jagodami i bananami

Magdalena Nagler - foodmania
14 10 45 min
Wegańskie danie z quinoa i warzywami

Wegańskie danie z quinoa i warzywami

Magdalena Nagler - foodmania
12 9 30 min
Najprostsza domowa nutella

Najprostsza domowa nutella

Magdalena Nagler - foodmania
12 9 10 min
Waniliowy budyń jaglany z wiśniami i  gorzką czekoladą

Waniliowy budyń jaglany z wiśniami i gorzką czekoladą

Magdalena Nagler - foodmania
15 9 20 min
Marchewkowo - jabłkowe babeczki z mąką migdałową

Marchewkowo - jabłkowe babeczki z mąką migdałową

Magdalena Nagler - foodmania
13 11 50 min
Makaron muszle nieźle nafaszerowany

Makaron muszle nieźle nafaszerowany

Magdalena Nagler - foodmania
13 10 25 min
Wegańska tarta bez pieczenia

Wegańska tarta bez pieczenia

Magdalena Nagler - foodmania
12 8 25 min
Papryki faszerowane po wegańsku

Papryki faszerowane po wegańsku

Magdalena Nagler - foodmania
11 9 45 min
Owsiane ciasteczka z bakaliami i czekoladą

Owsiane ciasteczka z bakaliami i czekoladą

Magdalena Nagler - foodmania
12 9 40 min
Wegański sernik z malinami

Wegański sernik z malinami

Magdalena Nagler - foodmania
11 8 45 min
Kruche ciasto z malinowym dżemem chia

Kruche ciasto z malinowym dżemem chia

Magdalena Nagler - foodmania
14 9 30 min
Cynamonowe jabłka pod owsianą kruszonką

Cynamonowe jabłka pod owsianą kruszonką

Magdalena Nagler - foodmania
13 7 35 min
Ciasto wegańskie ptasie mleczko

Ciasto wegańskie ptasie mleczko

Magdalena Nagler - foodmania
16 9 30 min
Babeczki kukurydziane z jabłkami i inuliną

Babeczki kukurydziane z jabłkami i inuliną

Magdalena Nagler - foodmania
15 9 40 min
Jesienna owsianka z dynią

Jesienna owsianka z dynią

Magdalena Nagler - foodmania
15 10 15 min
Krucha szarlotka w wersji bezglutenowej

Krucha szarlotka w wersji bezglutenowej

Magdalena Nagler - foodmania
15 10 40 min
Jabłkowe babeczki z masłem orzechowym i kokosem

Jabłkowe babeczki z masłem orzechowym i kokosem

Magdalena Nagler - foodmania
16 12 30 min
Pieczone jabłko zatopione w owsiance

Pieczone jabłko zatopione w owsiance

Magdalena Nagler - foodmania
15 10 30 min
Wegańska pizza na pełnoziarnistym cieście

Wegańska pizza na pełnoziarnistym cieście

Magdalena Nagler - foodmania
14 8 110 min
Orzechowe ciasteczka z czekoladą

Orzechowe ciasteczka z czekoladą

Magdalena Nagler - foodmania
12 8 25 min
Jabłkowe babeczki z camu camu i jogurtem owsianym

Jabłkowe babeczki z camu camu i jogurtem owsianym

Magdalena Nagler - foodmania
13 10 0 min
Tortilla orkiszowa z kurczakiem i warzywami

Tortilla orkiszowa z kurczakiem i warzywami

Magdalena Nagler - foodmania
12 8 20 min
Papryki faszerowane po wegańsku

Papryki faszerowane po wegańsku

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 35 min
Wegańskie tartaletki bez pieczenia

Wegańskie tartaletki bez pieczenia

Magdalena Nagler - foodmania
15 10 30 min
Jabłka pod kruszonką z białkowym jogurtem

Jabłka pod kruszonką z białkowym jogurtem

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 25 min
Praliny czekoladowe z masłem orzechowym i dżemem

Praliny czekoladowe z masłem orzechowym i dżemem

Magdalena Nagler - foodmania
13 12 15 min
Batony owsiane z bakaliami

Batony owsiane z bakaliami

Magdalena Nagler - foodmania
13 11 40 min
Wegańska pizza na gotowym spodzie

Wegańska pizza na gotowym spodzie

Magdalena Nagler - foodmania
13 9 20 min
Bananowe ciasto bez cukru

Bananowe ciasto bez cukru

Magdalena Nagler - foodmania
13 10 60 min
Owsiane ciasteczka z czekoladą i daktylami

Owsiane ciasteczka z czekoladą i daktylami

Magdalena Nagler - foodmania
14 11 45 min
Kaszotto gryczane i kapusta kiszona

Kaszotto gryczane i kapusta kiszona

Magdalena Nagler - foodmania
14 10 30 min
Letnia miska

Letnia miska

Magdalena Nagler - foodmania
11 11 20 min
Wegańska lazania

Wegańska lazania

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 50 min
Wegetariańskie zielone sushi

Wegetariańskie zielone sushi

Magdalena Nagler - foodmania
12 9 25 min
Babeczki jesienią pachnące

Babeczki jesienią pachnące

Magdalena Nagler - foodmania
13 12 40 min
Ciasteczka z dynią i słonecznikiem

Ciasteczka z dynią i słonecznikiem

Magdalena Nagler - foodmania
11 11 30 min
Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Magdalena Nagler - foodmania
24 15 60 min
Rozgrzewający napój z marchwii

Rozgrzewający napój z marchwii

MamaNaMedal
16 9 10 min
Placuszki jagodowe

Placuszki jagodowe

MamaNaMedal
19 12 60 min
Ciasto pomarańczowo - dyniowe

Ciasto pomarańczowo - dyniowe

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
21 13 40 min
Lekka zupa z cukinii

Lekka zupa z cukinii

wegeweda
19 13 30 min
Kotlety z kani

Kotlety z kani

Barbara Strużyna
13 10 30 min
Pieczone kotlety z buraka i kaszy jaglanej

Pieczone kotlety z buraka i kaszy jaglanej

wegeweda
16 10 45 min
Kaszotto gryczane z kolorowymi marchewkami i z cukinią

Kaszotto gryczane z kolorowymi marchewkami i z cukinią

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 10 15 min
Batoniki z pychotki

Batoniki z pychotki

paulina2157
15 17 40 min
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Na widelcu
61 46 15 min
Papryki nadziewane

Papryki nadziewane

9anetka9
97 22 75 min
Domowa chałwa (dwa składniki!)

Domowa chałwa (dwa składniki!)

martines
31 26 5 min
Koktajl deser jak krem czekoladowy bez czekolady

Koktajl deser jak krem czekoladowy bez czekolady

Zielone Koktajle
34 21 5 min
Pełnoziarnista tortilla z jarmużem

Pełnoziarnista tortilla z jarmużem

gotowaniepatki
30 22 5 min
Tartaletki z malinami i kremem

Tartaletki z malinami i kremem

Renixx
24 24 90 min
Kładzione kluski ze szpinakiem

Kładzione kluski ze szpinakiem

Renixx
26 28 15 min
Puszysty piernik na piwie

Puszysty piernik na piwie

Renixx
16 23 60 min
Cytrynowe ciasteczka

Cytrynowe ciasteczka

Renixx
29 29 120 min
Kluseczki kładzione z sera i kaszy manny

Kluseczki kładzione z sera i kaszy manny

Renixx
18 20 15 min
Drożdżowe cebularze

Drożdżowe cebularze

Renixx
22 26 90 min
Pesto z natki pietruszki z pekanami

Pesto z natki pietruszki z pekanami

Nikita
15 16 5 min
Jaglany pasztet z warzywami i soczewicą

Jaglany pasztet z warzywami i soczewicą

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 8 60 min
Kakaowy chlebek bananowy z kremem daktylowym

Kakaowy chlebek bananowy z kremem daktylowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 6 50 min
Choinki z kromek chleba z pesto z pietruszki z fetą i oliwką

Choinki z kromek chleba z pesto z pietruszki z fetą i oliwką

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 10 15 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

TomCook
54 28 30 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min
Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z soczewicy

Iwona_
60 27 40 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min
Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Kinga Bajcar
71 37 30 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem

Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem

Nikita
12 16 5 min
Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Zielone Koktajle
21 13 5 min
Lody o smaku mango z nutką truskawki

Lody o smaku mango z nutką truskawki

Zielone Koktajle
28 13 5 min
KOKTAJL Z JARMUŻU I PIETRUSZKI

KOKTAJL Z JARMUŻU I PIETRUSZKI

smaczliwka.pl
20 15 5 min
Najprostsze lody

Najprostsze lody

Zielone Koktajle
31 20 5 min
Pudding chia z truskawkami :)

Pudding chia z truskawkami :)

Zdrowie na języku
32 16 5 min
Zupa z cukinii

Zupa z cukinii

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
10 6 15 min
Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

d.kublik
11 8 30 min
Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)

Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)

Nikita
13 14 60 min
Syrop malinowy na miodzie

Syrop malinowy na miodzie

Nikita
11 12 15 min
Szybkie pierniczki

Szybkie pierniczki

Paulina Jasińska
13 9 30 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet