Batoniki z pychotki
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: Biominkowy przepis, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, mięso, kakao, pszenica, owies, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Jajka - 2 szt.
Mąka owsiana - szklanka
Proszek do pieczenia - łyżeczka
Kakao - 1 łyżka
Krem :
Mleczko kokosowe stała część - 100 g
Mleko w proszku - 1 szklanka
Cukier kokosowy - do smaku
Żelatyna lub agar agar - 1 łyżeczka
Wrząca woda - 80 ml
Czekolada - 50 g
Olej kokosowy - 1 łyżka
Orkisz z miodem BIOMINKI - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Mleczko kokosowe, cukier kokosowy, mascarpone, mleko w proszku miksujemy razem do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, gdy wystygnie dodać do kremu i dobrze wymieszać ja zmiksowałam przez krótką chwilę. Krem wstawić do lodówki gdy stężeje wyłożyć na połowę ciasta. Przykryć drugą częścią ciasta.
Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodej polać nią wierzch ciasta i wysypać orkisz lekko przycisnąć go do czekolady. Pokroić na batoniki. Wstawić do lodówki by całość dobrze stężała.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.