Jaglany pasztet z warzywami i soczewicą
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, drożdże
Składniki:
woda wrzątek - 2 szklanki
soczewica - 3/4 szklanki
kostka bulionowa - 1/2 szt.
marchew - 1 szt.
papryka chili - 1/2 szt.
imbir - 2 cm
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
kurkumy i mielonego kminu rzymskiego - 1 łyżeczka
mielonego siemienia - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
łuska babki jajowatej lub płesznik - 1 łyżka
oliwa - 2 łyżki
Dodatki: chrzan, roszponka, rukola, kiełki brokuła
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.